7 enkla och kreativa DIY-projekt att testa i sommar

Enkla och kreativa DIY-projekt att testa i sommar

Sugen på kreativa hemmaprojekt i sommar? Hämta inspiration från sju enkla och roliga favoriter som ger hemmet ett lyft på nolltid.
08 juni, 2021
1:01

Efter reklamen: 5 vanliga inredningsmissar och hur du undviker dem

(1:01)

1. Häng hatten högt

Skapa vackra tavelväggar med andra objekt än bara tavlor och foton

Naturnära harmoni genomsyrar ELLE-profilen Elin Lannsjös kolonilott i hjärtat av Göteborg. Foto: Fanny Rådvik | Syns i: Elin Lannsjös magiska kolonilott mitt i Göteborg – kika in.

Använd dina personliga samlingar för att skapa unika blickfång. Hattar, speglar och skärbrädor gör sig fint på väggen. Sugen på att bli med samling eller hitta ett nytt guldkorn? Ta en loppisrunda!

Tips! Samlingar följer i regel en röd tråd. Bryt av den enhetliga känslan och skapa snygga kontraster med objekt i olika storlek, material och utförande.

2. Nya virkningsvågen

Inspireras av stylisten Sasa Antic och börja virka i sommar

Skapa avkopplande och lummiga miljöer med en virkad gardin som hos stylisten Sasa Antic. Foto: Stellan Herner | Syns i: Färginspiration och smarta DIY-lösningar hos stylisten på Södermalm.

Virkat regerar! Textiltekniken, som dominerar modebilden just nu, är enkel att applicera i heminredningen i form av en gardin, ett överkast eller en värmande filt. Testa att virka själv från scratch eller kika efter vackra spetsar på loppis!

Tips! En handvirkad spets är det perfekta insynsskyddet som silar ljuset för dig som bor nära inpå grannarna.

3. Blomstermålning

Skapa konst med blommor i sommar, DIY-projekt i sommar

Kika in hos Thilde Maria Haukohl Kristensen @poppykalas på Instagram för mer inspiration. Foto: Andrea Papini Stylist: Marie Monrad Granbøl | Syns i: Färgsprakande och personligt hemma hos Poppykalas i Köpenhamn.

Dags för en ny hobby i sommar? Testa blomstermålning! Utgå ifrån sommarens färger och addera torkade blommor i målningen för en levande känsla.

4. Naturens skatter

Inred med naturnära objekt hemma

Hållbar och naturnära inredning när den är som bäst hos Gabriella Ferrero (@saint.fabien). Foto: Alice Johansson Stylist: Anna Bjelkholm | Syns i: Designklassiker, DIY och naturfärger hemma hos inredaren i Göteborg.

Din nästa inredningsaccessoar finns kanske på sommarstugans tomt? Gör ett vackert sidobord av ett nedfallet träd, skapa naturnära blickfång med stenar eller samla grenar till blomsterarrangemanget.

Tips! Gillar du att inreda med växter? Komplettera med en växtgardin. Satsa på klängväxter och rama in fönstret.

5. Kreativ konst

Så inreder du med torkade blommor, kreativa DIY-projekt i sommar

Låt väggarna blomstra, som Cathrine de Lichtenberg! Foto: Andrea Papini Stylist: Marie Monrad Graunbøl | Syns i: Stylistens eklektiska drömhem mitt i Köpenhamn – kika in.

Plocka in sommaren med torkade blommor och växter. Fäst bladen i en tunn tråd för en girlang perfekt på väggen eller hängandes i fönstret. Komplettera med en vacker krans för en somrig detalj med lång livslängd.

Tips! Glöm inte golvet! Måla i en färg eller skapa ett mönster för en intressant kontrast. Även målade golv- och taklister, fönsterkarmar eller dörrfoder ger rummet nytt liv.

6. Pergoladrömmen

Så skapar du din egen pergola hemma

Klä in pergolan med växter för att skapa väggar i uterummet, som hos Fredrika Magnusson Ciotti. Foto: Mikael Lundblad Stylist: Katia Thøger | Syns i: I Fredrika Magnusson Ciottis Skånegård är allt till salu.

Semester ger tid åt drömprojekten. En pergola bjuder in till umgänge och tillför samtidigt efterlängtad medelhavskänsla. Bygg din egen och klä stolparna med kaprifol, klätterrosor eller vinrankor.

7. Somrigt stilleben

Så skapar du somriga stilleben

Gör som Emely Crona och blanda gammalt och nytt för ett mer dynamiskt stilleben. Foto: Mikael Lundblad Stylist: Emma Wallmén | Syns i: En magisk tavelvägg och vintage i perfekt mix på Östermalm i Stockholm.

Arrangera ett stilleben med sommarens essenser! Samla loppisfynd och arvegods i små blickfång. Kombinera med favoritobjekt i olika storlek för att addera dynamik. Sommaren representeras bäst i form av trendigt solgult och säsongens växter.

Missa inte

Inred tidlöst och hållbart i hemmet – 7 smarta (och enkla!) tips

Förnya hemmet – med miljön i åtanke!

Lyxa till sommarens fester och middagar – 7 enkla tips

Från dukning till drinkar!

Inred med växter och grönska i hemmet – 7 tips

De gröna detaljerna gör SÅ stor skillnad!