Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Designklassiker, DIY och naturfärger hemma hos inredaren i Göteborg

01 mar, 2021 
AvCecilia von Mentzer
Hemma hos Gabriella Ferrero i Göteborg Elle Decoration
Gabriella Ferrero bor i en sekelskiftestrea mitt i Göteborg. Här har hon skapat ett uttrycksfullt hem med designklassiker och egna DIY-projekt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 sätt att förnya dina möbler och detaljer – istället för att köpa nyttBrand logo
7 sätt att förnya dina möbler och detaljer – istället för att köpa nytt

Hon beskriver sig som i det närmaste manisk när det kommer till att ändra om hemma. Redan som tonåring härjade hon loss och målade sitt rum lilarött.

Hemma hos Gabriella Ferrero hylla spegel

Gabriella Ferrero älskar loppisar och jagar gärna efter det unika.

– Jag vill inte ha det som alla andra, det måste kännas lite udda och eget. Jag målar om, byter ut möbler ständigt och jämt så folk hänger nästan inte med i svängarna. Men så är jag också stylist, jag tycker att jag har en bra blick och ser när saker har potential.

Hemma hos Gabriella Ferrero med sonen Fabien

– Baksidan är kanske att jag är en sjuk samlare, säger Gabriella med ett skratt. Som tur är har jag en stor vind och min studio i närheten för allt jag har samlat på mig.

Annons
Hemma hos Gabriella Ferrero vardagsrum Ligne roset soffa

Gabriella bor med sin nioårige son Fabien i Vasastaden mitt i Göteborg. Det är en klassisk sekelskiftesvåning med rejäl takhöjd, och viss stuckatur kvar i original. När Gabriella flyttade in fixade hon väggfärg och slipade golv.

Hemma hos Gabriella Ferrero sovrum stubbe
Hemma hos Gabriella Ferrero sonens sovrum
Annons

– Vi trivs väldigt bra här, vi har alla fönster åt innergården, det är så lugnt och tyst. Det är skönt att kunna öppna fönstren och höra fågelkvitter. Mitt i staden.

Hemma hos Gabriella Ferrero sovrum sängbord
Hemma hos Gabriella Ferrero keramik sovrum
Annons
Hemma hos Gabriella Ferrero fönster keramik

Hon bor i en trerummare med två sovrum och vardagsrum. Färgerna går i krämig vit-beige, mullvad och svart. Inspirationen hämtar hon på resor och i naturen bland annat. Hittar hon en sten kan den få följa med hem. På det viset skapade hon sitt vardagsrumsbord, under glasskivan ligger en sten hon hittat på gatan som tillsammans med en gammal kruka bildar ett coolt, personligt bord. DIY är Gabriellas grej!

Annons
Hemma hos Gabriella Ferrero hylla skulptur

– Man tar vad man har, det gillar jag. Att göra fint med små medel passar mig väldigt bra. Jag är en självlärd inredare. Det började med att vänner började fråga mig om råd för de la märke till att jag gjorde om mycket och gillade det jag skapade. Sedan startade jag en egen firma och det har rullat på bra sedan dess. Jag gör mest hem åt privatpersoner, men också butik och stylingar vid lägenhetsförsäljningar. En dröm vore ju att inreda ett hotell någon gång.

Hemma hos Gabriella Ferrero hall skulptur

Hon har blick som sagt, och ger inte upp. Sina Togo-soffor från Ligne Roset köpte hon efter att de använts som visningsexemplar i en inredningsbutik. Ett fynd förstås, men så hade hon också haft span på dem en längre tid. Hon målar och håller på med keramik.

Annons
Hemma hos Gabriella Ferrero sovrum gardiner

På flera ställen i hemmet syns hennes egna alster, men också en del konst av Emma Styffe. Andra passioner är hälsa och matlagning. Och det sista passar bra eftersom Gabriella älskar att vara hemma och stortrivs med livet i sin charmiga lya.

Stylist Anna Bjelkholm
Fotograf Alice Johansson

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Läs mer här:

Vårens nyheter på Ikea 2021 – se de nya bilderna här
Så inreder du babyrummet – 7 inspirerande idéer
Inred studentlägenheten med 20 trendiga köp

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons