Designklassiker, DIY och naturfärger hemma hos inredaren i Göteborg

Hemma hos Gabriella Ferrero i Göteborg Elle Decoration

Gabriella Ferrero bor i en sekelskiftestrea mitt i Göteborg. Här har hon skapat ett uttrycksfullt hem med designklassiker och egna DIY-projekt.
01 mars, 2021
7 sätt att förnya dina möbler och detaljer – istället för att köpa nytt
Slå på ljud

Hon beskriver sig som i det närmaste manisk när det kommer till att ändra om hemma. Redan som tonåring härjade hon loss och målade sitt rum lilarött.

Gabriella Ferrero älskar loppisar och jagar gärna efter det unika.

– Jag vill inte ha det som alla andra, det måste kännas lite udda och eget. Jag målar om, byter ut möbler ständigt och jämt så folk hänger nästan inte med i svängarna. Men så är jag också stylist, jag tycker att jag har en bra blick och ser när saker har potential.

– Baksidan är kanske att jag är en sjuk samlare, säger Gabriella med ett skratt. Som tur är har jag en stor vind och min studio i närheten för allt jag har samlat på mig.

Gabriella bor med sin nioårige son Fabien i Vasastaden mitt i Göteborg. Det är en klassisk sekelskiftesvåning med rejäl takhöjd, och viss stuckatur kvar i original. När Gabriella flyttade in fixade hon väggfärg och slipade golv.

– Vi trivs väldigt bra här, vi har alla fönster åt innergården, det är så lugnt och tyst. Det är skönt att kunna öppna fönstren och höra fågelkvitter. Mitt i staden.

Hon bor i en trerummare med två sovrum och vardagsrum. Färgerna går i krämig vit-beige, mullvad och svart. Inspirationen hämtar hon på resor och i naturen bland annat. Hittar hon en sten kan den få följa med hem. På det viset skapade hon sitt vardagsrumsbord, under glasskivan ligger en sten hon hittat på gatan som tillsammans med en gammal kruka bildar ett coolt, personligt bord. DIY är Gabriellas grej!

– Man tar vad man har, det gillar jag. Att göra fint med små medel passar mig väldigt bra. Jag är en självlärd inredare. Det började med att vänner började fråga mig om råd för de la märke till att jag gjorde om mycket och gillade det jag skapade. Sedan startade jag en egen firma och det har rullat på bra sedan dess. Jag gör mest hem åt privatpersoner, men också butik och stylingar vid lägenhetsförsäljningar. En dröm vore ju att inreda ett hotell någon gång.

Hon har blick som sagt, och ger inte upp. Sina Togo-soffor från Ligne Roset köpte hon efter att de använts som visningsexemplar i en inredningsbutik. Ett fynd förstås, men så hade hon också haft span på dem en längre tid. Hon målar och håller på med keramik.

På flera ställen i hemmet syns hennes egna alster, men också en del konst av Emma Styffe. Andra passioner är hälsa och matlagning. Och det sista passar bra eftersom Gabriella älskar att vara hemma och stortrivs med livet i sin charmiga lya.

Stylist Anna Bjelkholm
Fotograf Alice Johansson

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Gabriella och sonen Fabien hemma i vardagsrummet i sin lägenhet i Göteborg. Konstverk av Emma Styffe. Soffor Togo, Ligne roset. På marmorkuben står klassiska lampan Cobra, Martinelli Luce, som Gabriella har fyndat second hand.

Soffbordet har Gabriella skapat av en glasskiva som stöds av en stor sten hon hittade på gatan i kvartetet. Soffa Togo, Ligne roset.

I hörnet i sovrummet står en fantastisk stubbe hon fått från sin pappa, som i sin tur ärvt den från en moster. ”Det är fin inredningsdetalj som jag tycker mycket om”.

Sonens sovrum. Tapet, Engelska tapetmagasinet. Litet svart sängbord eller pall, Jotex. På den lampa, Artilleriet.

Soffa Togo, Ligne roset. Glasbordet har Gabriella byggt ihop. Tavla, Emma Styffe.

Sänglampa, Folk. Sängbord med glasskiva, second hand. Tavla, Motife. Lakan, Tell me more.

På soffbordet en skulptur med tre män som omfamnar varandra, inköpt i Gambia. Vita skulpturen har Gabriella skapat.

Skulpturen i fönstret har Gabriella gjort, den finns bara i detta exemplar.

Den runda spegeln med svart kant har Gabriella byggt. Skänken från Ikea. Doftljus från Gabriellas eget märke, Spalouvé. Skulpturliknande lampa, Oblure.

Två tavlor i hallen av konstnären Emma Styffe.

I sovrummet har Gabriella satsat på linne. Tunna linnegardiner silar ljuset och sängen är bäddad med mjuka linnelakan, Tell me more.

Läs mer här:

Vårens nyheter på Ikea 2021 – se de nya bilderna här
Så inreder du babyrummet – 7 inspirerande idéer
Inred studentlägenheten med 20 trendiga köp