Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Färginspiration och smarta DIY-lösningar hos stylisten på Södermalm

01 feb, 2021 
AvCecilia von Mentzer
Han vet precis hur han vill ha det, stylisten Sasa Antic. Det måste skava lite i inredningen och finnas massor med textil och färg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Inredningsbyten som gör ditt hem redo för höstenBrand logo
5 Inredningsbyten som gör ditt hem redo för hösten

Egentligen skulle han bli skådespelare, Saša Antić. Han la det så småningom på hyllan, men visste hela tiden att det var det estetiska som skulle bli hans födkrok och leverne.

Hemma hos Sasa Antic vas affisch
Hemma hos Sasa Antic vardagsrum tavla färgfält

Hans mamma höll på att bli galen när han ständigt möblerade om hemma. Men så blev det här med set design och styling följaktligen hans grej i livet.

Annons
Hemma hos Sasa Antic vardagsrum tavelvägg

Vi har sett honom på tv, i tidningar och med stora kampanjer för till exempel H&M Home, Alcro, Ikea och Bolon. Han har egen studio på Södermalm i Stockholm, där ligger även hans nya lägenhet som han har bott i drygt ett år.

Hemma hos Sasa Antic vardagsrum soffa fåtölj hortuskruka
Hemma hos Sasa Antic hall tevagn affisch
Annons

– Jag bodde i tjugo år i min förra lya, också här på Söder. Lite galet med tanke på vad jag jobbar med! Men jag trivdes så himla bra i den, den var liten, bara 24 kvadratmeter, men smart planerad. Dessutom låg den nära min studio. Nu är jag äntligen vuxen och bor stort, säger Saša med ett skratt.

Hemma hos Sasa Antic sovrum säng färgfält
Hemma hos Sasa Antic sovrum jonas bohlins stol
Annons

Den nya lägenheten ligger i kvarteren runt Vitabergsparken vid Sofia kyrka och är rena fotbollsplanen i jämförelse med denna förra; han har flyttat till en tvårummare på 60 kvadrat. Det tog Saša ett halvår att renovera, men nu är han färdig och inboad.

Hemma hos Sasa Antic köket matplats

Att han vill bo större hade en fin anledning i form av en miniatyrbullterrier vid namn Novak. Husse och hund är lyckligt installerade efter sedvanligt fixande med ytskikt, nya färger på väggarna, nyslipade golv och ett nytt kök.

Annons
Hemma hos Sasa Antic bokhylla vardagsrum

– Jag gillar verkligen färg, och jag är inspirerad av den engelska landsbygden. Den här gången har jag målat i fält, colour blocking, och även målat karmar och lister i samma färg. Var konsekvent när du målar om och håll dig till en färgskala per rum. Vad är det värsta som kan hända? Det är ju faktiskt bara att måla om!

Kontraster mot vit bas

Saša skyr det ängsliga, det tillrättalagda. Sociala medier ger han inte mycket för, där springer alla åt samma håll. Han vill omge sig med färg och arbetar med just kontraster. En vit bas låter klyschigt. Men finns den där poppar ju färgen.

Annons
Hemma hos Sasa Antic kök glasskåp pallar
Hemma hos Sasa Antic med hunden Nowak

– Det måste dock finnas något som skaver i en inredning, perfekt går bort. Det kan låta pretentiöst, men känn in rummets energi. Satsa sedan på belysning för att skapa harmoni och möblera okonventionellt. Inred organiskt, ställ inte soffan vid väggen ”bara för att man ska”. Ett rum är en yta i förändring. Experimentera, testa och jag lovar att någonting nytt kommer att hända, som du inte trodde fanns.

Annons
Hemma hos Sasa Antic köket från HTH

För första gången i sitt liv har han också inrett med gardiner, det trodde han aldrig. Men de tillför textur och värme. Det mesta av möblerna och inredningen hade han redan. Hans studio är hans förråd och mycket plockade han därifrån till nya lägenheten. Saša unnade sig en ny soffa och en stor matta. ”Men det är inte försvarbart att köpa en massa nytt, bara för att”.

Hemma hos Sasa Antic skåp glassamling

– Jag trivs verkligen här. Jag var livrädd att jag skulle ångra mig, men det har jag inte gjort en sekund. Jag älskar att vara hemma, jag är en riktig hemmakatt.

Annons
Hemma hos Sasa Antic badrum fönster gardin badkar

Inspirationen till sitt skapande får Saša i naturen, han är nästan dagligen ute i skogen. ”Årstiderna, jag älskar dem”! Ett normalt år utan pandemi reser han gärna, går på konserter, teater, dans, bio. Intryck som han sedan förvandlar och använder i sitt skapande som stylist.

Hemma hos Sasa Antic badrum virkad gardin

Ingen arbetsdag är den andra lik. Han jobbar mycket som en scenograf, ser tydliga bilder i huvudet av det han vill göra, är inte rädd för att testa nytt och ligger gärna steget före.

– Jag älskar konst och scenografier. Nästa steg i mitt arbetsliv är att få arbeta mer med den typen av projekt för scen, utställningar och film. Det vore rena drömmen.

Fotograf Stellan Herner och Maria Wretblad

Se mer av inredningen i bildspelet här:

Läs mer här:

Så inreder du snyggt med tavlor – expertens bästa tips

Färgglatt porslin trendar 2021 – 20 fina shoppingtips

Så inreder du med 2021 års stora färgtrender

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons