Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så inreder du med 2021 års färgtrender

21 jan, 2021 
Så inreder du med årets färgtrender 2021
Inled året med mer färg! Från rogivande pasteller till poppiga accentfärger – så adderar du årets trendigaste nyanser i ditt hem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
SÅ MÅLAR OCH INREDER VI 2021 – 5 FÄRGTRENDERBrand logo
SÅ MÅLAR OCH INREDER VI 2021 – 5 FÄRGTRENDER

Att integrera färg i heminredningen har gått från en uppstickande tendens till en omfattande trend som inte ser ut att sluta växa. 2021 går onekligen i färgens tecken, med kulörer och nyanser som passar alla stilar. Oavsett om du är ute efter en stor förändring eller bara vill addera lite färg i hemmet har vi samlat den bästa inspirationen för det nya året.

Här samlar vi inspirerande inredningstips i årets trendfärger 2021:

Trend 1: Pasteller i fokus

Grönt är en stor färgtrend 2021
Grönt är en tydlig färgtrend 2021, inte minst i en dov och mintgrön nyans. Foto: Ellos Home.

Pasteller har varit aktuella under en längre tid och ser ut att ha säkrat sin plats inom inredningsvärlden ett tag framöver. Grönt är en kulör att hålla extra koll på, både i behagliga mintgröna nyanser och mer dova toner. Låt sovrummets väggar gå i den rogivande nyansen eller addera den i valfri mängd genom textilier.

Annons
Ljusgula toner är trendiga att inreda med 2021
Skapa känslan av solljus och värme, om så bara i komprimerad form, med en färgstark vas i gul nyans. Foto: Marimekko.

Även ljusgula nyanser dyker upp mer under 2021. Trots att den fortfarande ses som lite av en bubblare kan miljöer och ytor få en pigg boost tack vare färgen. Investera i små vardagsdetaljer i den våriga kulören, exempelvis en stilren vas eller vacker bricka.

Trend 2: Accentfärger

Gul är en stor trendfärg 2021
Låt gult ta plats både på väggarna och i heminredningen. Köksluckor målade med Alcro Pashmina i kulören 764 Marpes. Foto: Alcro.

Ute efter en rejäl kontrast? I år inspireras vi av modescenen där poppiga accentfärger regerar. Här ser vi ljusgult skruvas upp till en klargul nyans som med fördel får ta plats både i större och mindre utsträckning.

Annons
Gula inredningsdetaljer är trendiga 2021
Här går både lampa och pall i gult och skapar en enhetlig känsla i rummet. Foto: Alcro.

Ett smart tips är att börja försiktigt, vara selektiv och integrera färgen genom ett kuddfodral, en pall, eller ett färgstarkt ljus. Om gult känns som gjort för ditt hem är det snyggt att testa gulmålade möbler eller gula väggar.

Lavendel är en stor färgtrend 2021
Utöver gult ser vi allt mer av lila, och inte minst lavendel i både ljusare och mörkare tappningar, i år. Foto: Ellos Home.

Utöver gult sticker även lavendel upp i år. En stor fördel med lavendel är att den både är enklare att skala ner och anpassa än gult. Färgen är framförallt optimal för att skapa lugna och rofyllda miljöer. Låt kulören ta plats på väggarna eller textilierna, som plädar, kuddar och gardiner. För den modiga är gult och lavendel en trendig färgkombination värd att ge ett försök.

Annons

Trend 3: Jordnära toner

Jordnära toner är trendigt även 2021
Låt det jordnära temat flöda fritt i ett helt rum för ett genomtänkt intryck. Foto: Bemz.

Jordnära toner har dominerat i flera säsonger och fortsätter vara högaktuella 2021. Inspireras av neutrala toner som ljusbeige och jordiga kontraster i form av bruna nyanser och svart.

Greige, blandning av grått och beige, är en stor trendfärg 2021
Greige, den perfekta blandningen av beige och grått, ser vi mer av 2021. Den främre väggen är målad i Lady Pure Color 1276 Soft. Foto: Jotun.

Även kulören greige sticker ut i år, det perfekta mötet mellan beige och grått som passar lika bra i levande sällskapsytor som rogivande sovrum.

Annons
Mörka toner, som mörkbrunt och svart, är trendiga 2021
Både mörkbruna och svarta nyanser dyker upp allt mer i inredningsbilden. Foto: Ellos Home.

Den jordnära paletten är tacksam att inreda med, då färgerna gifter sig väl med varandra. Skapa hela miljöer som utgår ifrån en färg, exempelvis beige, och låt både väggar, möbler och inredningsdetaljer gå i olika nyanser av den färgen för en enhetlig känsla. Mörka toner är perfekt för att skapa kontraster till det ljusa, eller bara i sig själv.

Trend 4: Varianter av rött

Rött är trendigt 2021, främst i en rödbrun nyans
Rödbrunt och rostigt är lednyanserna när det kommer till 2021 års röda färgtrender. Här syns Lady Minerals Revive i kulören 20046 Savanna Sunset. Foto: Jotun.

Rött är rätt, men inte nödvändigtvis i den poppiga nyansen vi ofta förknippar färgen med. I år är det snarare känslan av rött och nedtonade röda inslag som återkommer bland trendfärgerna.

Annons

Tänk ett slags mellanläge, inte den framträdande accentkulören men heller inte den något tillbakalutade jordnära färgpaletten. Den röda färgen är närvarande, men kommer i ett varmare, mer dämpat format som är extra tacksam att inreda med. Ledande exempel är rödbrunt och en något rostigare variant med en känsla av orange.

Rödbrunt är trendigt 2021
Rött och rosa är en vinnande färgkombination som ger ett levande intryck utan att ta över för mycket. Foto: Alcro.

Keramik i brända toner möter kontrasterande kuddar och textilier i rödbrun tappning och varma nyanser. Den varma färgpaletten går att matcha och variera i oändlighet och just mindre inredningsdetaljer kan se till att trenden tar plats på ett stilfullt sätt runtom i hemmet.

Annons

Trend 5: Rogivande blått

Inred hemma med ljusblåa toner för ett harmoniskt intryck
Light Sky Blue är Beckers trendtema som ringar in den skandinaviska trenden där svalt blått möter jordnära toner. Väggen är målad i kulören Midsommarnatt 756 medan piedestalen är betsad i Bark 5172. Foto: Beckers.

Få färger är så tacksamma att inreda med, stort som smått, som blått. Blått är en klassiker, inte minst i dämpade och ljusa nyanser. I en period då mycket tid spenderas hemma är många av oss allt mer mån om att ge hemmet extra kärlek och skapa lugna omgivningar där batteriet alltid kan laddas upp.

Ljusblåa sängkläder från Ellos Home
Välkomna lugnet med en behaglig färgpalett och ljusblåa sängkläder. Foto: Ellos Home.

Blått är en vinnare i sovrummet tack vare sin svala och luftiga karaktär. För dig som vill förvalta lugnet är det smart att låta väggarna gå i en behaglig blå nyans. Blått är en flexibel färg som gillar att kombineras med både mörka och ljusa nyanser, vilket är bra att ha i åtanke.

Annons
Turkosa nyanser hos Alcro 2021
En något lekfullare blå nyans med turkos känsla perfekt för både stora och små. Väggen är målad i 2 Blick. Foto: Alcro.

En bubblare är att addera en pigg blågrön nyans som för tankarna åt det turkosa hållet för en något livligare touch utan att bli övermäktig.

LÄS MER:

Uppdatera hemmet med 2021 års trender – rum för rum

Styla med växter inför visning – 7 fina idéer

Inred enligt en av årets hetaste trender – 26 statement pieces du inte får missa

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons