Artikeln innehåller reklamlänkar

Cold look makeup – så gör du säsongens trendiga sminkning

18 nov, 2022 
cold girl makeup tiktok trend smink
Vem trodde att bitande kyla någonsin skulle bli inne? Men ja, du läste rätt... Nu är det trendigt att se frusen ut! Här är allt om trenden "I'm cold makeup".
Annons

Trenderna från TikTok fortsätter att trilla in i en rasande fart. Vi har tidigare sett den spännande looken som handlar om att applicera rouge som bokstäver, den ursnygga ögonsminkningen "siren eyes" och såklart den mest omtalade nageltrenden av dem alla – glazed donut nails.

Men den senaste trenden (som vi också spår kommer att bli riktigt stor i vinter) må vara den mest udda varianten hittills – men är faktiskt extra tacksam för oss som bor i kalla Sverige. Här är allt du behöver veta om "I'm cold makeup", som precis som namnet tyder, går ut på att vi ska se kalla och frusna ut – men med hjälp av makeup såklart!

@millieleer

This is such a cute look! I’m obsessed ❄️ insp: @hayleybuix #makeup #coldlookmakeup #winter

♬ original sound - ci

"I'm cold makeup" – cold girl look från TikTok

Ta fram din inre isprinsessa, gå ut i kylan och anamma Cold girl look! Den frostiga makeupen handlar om att applicera en lätt bas med skimmer och glans för att ge en frostig look– men även här ser vi hur rouget är sminkningens huvudperson. Målet är att trolla fram en look med kinder som är precis sådär rosiga som när du är ute i kylan (minus rinnsnuva och nariga läppar).

Annons

Gör cold girl look

Ännu är det någon månad kvar till minusgraderna är ett faktum, men det går såklart att fejka fram looken! Här är knepen som gör att du lyckas i tre enkla steg.

1. Lägg en naturlig bas

Börja med att lägga en lätt foundation eller cc-cream. Tänk på att basprodukten gärna får vara lätt täckande för att resultatet ska se så naturligt ut som möjligt. Fokusera sedan på att ljusa upp under ögonen med en concealer för att ge ett piggare intryck.

CC-cream med lyster, CC+ Nude Glow SPF 40 – It Cosmetics

CC+ Nude Glow SPF 40 täcker lätt och ger framförallt huden ett naturligt glow och strålande resultat. Här hittar du favoriten (länk till Skincity).

naturlig bas it cosmetics
Klicka på bilden för att komma till favoriten från It Cosmetics.

Concealer under ögonen, Bare With Me Concealer Serum – It Cosmetics

Ofta behövs en lättare och mer återfuktande concealer under ögonen, för att inte riskera att fastna i fina linjer. Favoriten Bare With Me Concealer Serum kan användas i hela ansiktet, har en ultratunn konsistens, är lätt uppljusande och täcker fint. Här kommer du till det prisvänliga alternativet (länk till Lyko).

Annons
concealer under ögonen
Klicka på bilden för att komma direkt till concealern från NYX.
@gjuanita

"i'm cold" makeup look ☁️ so cute #coldmakeup #wintermakeuplook

♬ original sound - ci

2. Applicera rouge

För att skapa Cold look makeup gäller det att inte vara blyg med rouget! Här är det lager på lager som gäller – och rouget får gärna ha en kallare underton för att ge den kyliga och frostiga looken. Applicera rouget vågrätt över kinder och näsan.

Rosa rouge, ROSY GLOW BLUSH – DIOR

Diors Rosy Glow Blush har den perfekta, kalla tonen och passar alla hudtoner. Rosy Glow Blush hittar du här – men skynda! Rouget säljer slut så fort den kommer in (länk till Kicks)!

Krämrouge, On The Glow Blush – Pixi Beauty

Krämrouge är en av årets mest omtalade produkter i necessären och Pixis On The Glow Blush kan vara den mest omtalade varianten! Rouget ger en snygg, glossig look och behöver knappt blendas ut. Här hittar du rouget (länk till Bangerhead).

krämrouge pixi
Klicka på bilden för att komma till rouget från Pixi Beauty.

Rouge, Glow Play Blush Totally Synced – MAC

MACs Glow Play Blush är en av marknadens bästa rouge – och också en av vinnarna i ELLEs bäst i test rouge. Rouget går från puder i dosan till en krämliknande känsla på kinderna. Här hittar du alla färger av rouget (länk till Kicks).

Annons
mac rouge glow play blush
Klicka på bilden för att komma till rouget från MAC.

3. Avsluta med highlighter

Highlighter har gått från av vara necessärens måste till att kanske bli den minst omtalade produkten – på bara något år. Men nu är det dags att damma av highlightern och sätta skimmer på kindben och ögonlock för att maxa den kalla och frostiga känslan.

Naturlig highlighter, Liquid Light Serum Highlighter – Ilia Beauty

Liquid Light Serum Highlighter är en multifunktionell produkt som dels kan användas för att blanda i din bas och dels kan användas för att sätta glow på kindbenen. Tips! Addera också highlighter på amorbågen och i ögonvrån. Här kommer du direkt till highlightern (länk till Skincity).

Annons
ilia highlighter smink trend
Klicka på bilden för att komma till alla nyanser av highlightern.

Foto: Imaxtree

ELLE Beauty: Min rutin – med Chloé Schuterman
ELLE Beauty: Min rutin – med Chloé Schuterman
Annons
Innehåller annonslänkar