Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Återfuktande concealer – favoriter för torr hud och mörka ringar

07 mar, 2022 
återfuktande concealer under ögonen torr hud bästa concealer
Har du problem med mörka ringar under ögonen? Då är en concealer hero-produkten i din necessär. Men glöm inte att den också bör vara återfuktande! ELLEs beautyexpert har samlat fem favoriter som täcker, vårdar och återfuktar huden under ögonen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Foundation med återfuktande innehåll, krämrouge för en naturlig look och läppoljor som ger både glans och vård. Ser vi på säsongens stora makeuptrender ser vi också ett genomgående tema: vården står i fokus! Och hybriden mellan hudvård och makeup skulle kunna beskrivas som den perfekta matchen, för i Sveriges torra klimat behöver huden all fukt den kan få.

Återfuktande concealer

Den vårdande makeupen syns givetvis även bland concealers! Fjäderlätt textur likt ett serum, ljusreflekterande pigment och innehåll som ger lätt fukt – för att inte glömma den fina täckningen.

Annons

Concealer under ögonen – favoriterna för torr hud

ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson har samlat fem fantastiska concealers och favoriterna som är extra tacksamma att använda under ögonen för att täcka mörka ringar och ge fukt till ögonområdet. Här är hela topplistan!

Bäst i test: Årets bästa concealersBrand logo
Bäst i test: Årets bästa concealers

Bästa vårdande concealer under ögonen, Flawless Finish Skincaring Concealer – Elizabeth Arden

Hyaluronsyra, vitamin E och C samt glycerin. I Elizabeth Ardens nya Flawless Finish Skincaring Concealer gömmer sig en riktig guldgruva av återfuktande och vårdande ingredienser. Concealern är lätt i konsistensen och ger också en lättare täckning, men går att bygga upp i lager utan att fastna i linjer, om så önskas. Helt perfekt!

Annons

ANNONS Flawless Finish Skincaring Concealer finns att läsa mer om här.

concealer under ögonen torr hud mörka ringar bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande concealer budget, Bare With Me Concealer Serum – Nyx

Är du en användare av TikTok har du garanterat inte missat Bare With Me Concealer Serum. Den otroligt omtalade concealern (som kostar under 150 kronor!) innehåller underbara cica som lugnar och återfuktar samt tremellasvamp som har fuktbindade egenskaper. Precis som namnet tyder, har concealern en konsistens som är lika tunn som ett serum, vilket gör den till en fröjd att applicera. Den fjäderlätta concealern ger lätt lyster, täcker fint och återfuktar bra. Har du väldigt torr och känslig hud kan den vara något tunn.

Annons

ANNONS Nya Bare With Me Concealer Serum kan du köpa här. Men skynda! Den säljer slut så fort den kommer in!

återfuktande concealer under ögonen nyx concealer bare with me serum concealer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande concealer, Hyaluronic Hydra Concealer – By Terry

Förra årets bästa concealerlansering är utan tvekan By Terrys Hyaluronic Hydra Concealer som vi vågar spå blir en ny klassiker i concealersammanhang. Likt ett trollspö skapar concealern magi för torr hud och mörka ringar. I concealern finns också återfuktande hyaluronsyra, men även hästkastanj som verkar utjämnande och långsiktigt jobbar på att minska mörka ringar. Concealern passar även känsliga ögon!

Annons

ANNONS Läs mer om och köp Hyaluronic Hydra Concealer.

by terry återfuktande concealer bästa mörka ringar under ögonen
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa täckande concealer för torr hud, Original Liquid Mineral Concealer – bareMinerals

Topplistans bäst täckande concealer är helt klart Original Liquid Mineral Concealer! Concealern har en krämigare konsistens och starkare pigment, men smälter ut som en dröm på huden och suddar genast bort alla spår efter en natt med för få sovtimmar. I concealern finns också extrakt av vit näckros som hjälper till att lugna huden, men även micapärlor som ljusar upp.

Annons

ANNONS Original Liquid Mineral Concealer finns här.

concealer under ögonen bästa bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa uppljusande concealer, Luminous Silk Concealer – Giorgio Armani Beauty

Luminous Silk Concealer har varit ett säkert kort i makeupens basgarderob i några år nu, men slutar inte att imponera! Concealern har en lätt och väldigt lyxig konsistens som smälter in perfekt utan att fastna i linjer. Den täcker fint, innehåller mineralpigment som ger en lätt uppljusande effekt och ger fin lyster.

ANNONS Fina Luminous Silk Concealer kan du läsa mer om här.

Annons
concealer under ögonen uppljusande concealer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur applicerar man concealer under ögonen?

Det viktigaste att tänka på när du applicerar makeup under ögonen (och ögonskugga på ögonlocket) är att se till att alltid förbereda huden med en ögonkräm. Se också till att ögonkrämen sjunkit in ordentligt innan du applicerar makeup för att inte riskera att makeupen flyter runt. Tänk också på att det ofta behövs betydligt mindre produkt än du tror. Jobba in concealern i tunna lager och applicera mer om du tycker att det behövs.

Annons

Var lägger man concealer?

Du har säkert sett folk applicera concealer i form av en triangel, vilket såklart är toppen om du vill ha full täckning. Men det finns också en risk att concealern "creasear" om du applicerar för mycket concealer. Testa istället att lägga ett litet dutt i inre ögonvrån, ett dutt i mitten av undre fransraden och avsluta sedan med att dra ett litet streck upp och strax förbi den nedre fransraden. Då ger du ögat ett lättare lyft.

Vilken färg ska man ha på concealer under ögonen?

Det är såklart en smaksak, men satsa på en concealer som är något ljusare (en till två nyanser) än din hudton, just för att de den pigga looken. Använder du en color corrector för att dämpa mörka ringar applicerar du den först och sedan ett tunt lager av din vanliga concealer.

Foto: Imaxtree

Vårens stora hudvårdstrenderBrand logo
Vårens stora hudvårdstrender
Annons