Artikeln innehåller reklamlänkar

Så applicerar du rouge – tipsen för naturlig och fin rouge

17 nov, 2022 
applicera rouge trend smink
Rouge har klättrat upp på topplistan som en av necessärens mest använda produkter och den senaste beautytrenden handlar om att applicera rouge i bokstäver. Här är allt du behöver veta – och den perfekta appliceringen för dig!
Annons

Historien om rouge går långt tillbaka i tiden (vi pratar forntida Egypten) och genom åren har vi sett mer och mindre av produkten. På det ljuva 80-talet var det till exempel mottot more is more som gällde och för några år sedan, när trenden med contouring lagt sig, blev det istället populärt med tekniken draping (tänk dig contouring fast med rouge). Men de senaste åren har vi sett en betydligt mer diskret rouge. Fram till nu!

Den nya snackisen är nämligen att applicera rouge i form av bokstäver! Det låter galet, men är i själva verket genialiskt. Här är allt du behöver veta om rougetrenden alla pratar om på TikTok!

applicera rouge trend smink tiktok sunburn blush

Applicera rouge – 6 olika sätt att använda rouge

Det mest klassiska sättet att applicera rouge är genom att dutta lite produkt i mitten på kinderna. På kindens äpple som det kallas. Men det finns flera olika sätta att applicera rouge på! A, O, W eller C – vilken bokstav passar dig?

Annons

Applicera rouge: W för en Sunburn blush

Sunburn blush blev snabbt en favorit på TikTok – och inte minst hos kändisar som Hailey Bieber och Kendall Jenner. Sunbrun blush handlar om att med hjälp av rouge ge en solkysst look till ansiktet. Som att du precis spenderat några timmar på stranden. Och för att lyckas med appliceringen av Sunburn blush kan du tänka dig att du ska applicera i form av ett W i mitten av ansiktet. Från tinningen, ner på kinden, upp på näsan, ner på kinden och sedan upp till tinningen.

Rouge, Gen Nude Blonzer – bareMinerals

Hybrid mellan bronzer och rouge som ger det perfekta, solkyssta resultatet.

applicera rouge trend smink
Klicka på bilden för att komma till rouget från bareMinerals.

Applicera ropuge: C-form för ett lyft

Att applicera rouge i form av ett C, från kindbenet upp vid tinnigen är inte bara väldigt snyggt och trendigt – utan också ett supertips om du vill ge ett lyft till ansiktet. Och tekniken används ofta av kändisarnas makeupartister. I en intervju med svenska ELLE delade till exempel Selena Gomez med sig av sitt bästa makeuptips.

Annons

"En av mina favorittips som jag fick lära mig nyligen är ett knep om hur man använder rouge som jag fick lära mig av Hung Vanngo (erkänd makeupartist inom branschen reds.anm). Han lärde mig att applicera rouge uppåt, närmare mina tinningar, vilket ger en supersnygg ”lifted look”. Jag älskar att göra det här med flytande rouge!"

Flytande rouge, Invisible Illumination Liquid Blush Pink Blossom – Lumene

Invisible Illumination Liquid Blush Pink Blossom är det perfeka rouget om du vill ha en hint av färg och ett naturligt resultat. Rouget smälter in som en dröm i huden.

flytande rouge trend applicera rouge
Klicka på bilden för att komma till rouget från Lumene.

Applicera rouge: Linje över ansiktet

Ytterligare en typ av Sunburn blush är varianten där du applicerar rouge som en linje över ansiktet – från kindens äpple, över näsan och till andra kinden. Det får också gärna vara ett rouge med lätt skimmer för att få den lite daggiga looken i ren Kendal Jenner-anda!

Annons

Rouge med naturlig skimmer, ReDimension Hydra Powder Blush – Rms Beauty

Fint rouge som får en gelliknande textur på huden. Ger en lätt, glossig känsla och verkar också vårdande!

rouge rms beauty applicera blush tips
Klicka på bilden för att komma till rouget från rms beauty.

APPLICERA ROUGE: O PÅ KINDERNA

Det klassiska sättet att applicera rouge är såklart som en cirkel på kinderna. Använd en mjuk och fluffig borste för att få ett naturligt resultat.

Puderrouge, Rosy Glow Blush – Dior

TikTok-favorit som säljer slut gång på gång! Rouget ger perfekta, rosiga kinder.

Annons
rouge dior applicera blush
Klicka på bilden för att komma direkt till rouget från Dior.

Applicera rouge: A över ansiktet

Att applicera rouge som ett A över ansiktet må låta galet, men tekniken handlar såklart inte om att dra tre linjer över ansiktet utan applicera i punkter av ett A: på kinderna, på näsryggen, på ögonlocken (för att få en enhetlig look) och i pannan.

Krämrouge, Halo Sheer To Stay Color Tint – Smashbox

Krämigt (och otroligt drygt) rouge som snabbt och enkelt sätter färg på kinderna. Kommer i sex olika nyanser.

Annons
rouge flytande rouge trend
Klicka på bilden för att komma till krämrougen från Smashbox.

Foto: Instagram, Imaxtree

Bäst i test: Årets bästa rouge
Bäst i test: Årets bästa rouge
Annons
Innehåller annonslänkar