Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Därför ska du alltid använda hårinpackning

28 feb, 2023 
hårinpackning bra för håret tips viktigt
Du har säkert hört det förr, men det tål att upprepas: skippa aldrig hårinpackningen! Men vad gör egentligen en inpackning för håret? ELLE har samlat effekterna du inte visste om. Och vi vågar nästan garantera att du aldrig mer kommer att slarva med din hårvård!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Hår med snygg volym, en felfri rundföning och uppklippta längder i sann 70-talsanda – jakten på den perfekta stylingen (och det perfekta håret) tar aldrig slut. Och av att döma de senaste årens stora beautytrender kan vi se att intresset för hår har ökat markant.

Men samtidigt som hårtrender kommer och går är ett hälsosamt hår alltid i tiden. Målbilden? Ett hår som strålar och längder som känns tjocka och starka!

A och O för att få ett välmående hår stavas rätt hårvård, men trots det slarvas det. Att lägga pengar på dyra hårvårdsprodukter som ju ändå ska sköljas ur tar emot, vi vet… Men med ett bra schampo och balsam kommer du långt och i slutändan kan du faktiskt spara pengar på att investera i bra (och något dyrare) produkter.

Annons

Salongsmärken så som till exempel Kérastase, Olaplex och Davines, är nämligen i regel både mer vårdande och koncentrerade i formuleringen, vilket också gör dem drygare.

Förutom ett ordentligt återfuktande schampo och balsam, står också en bra hårinpackning högt upp på priolistan! Men varför är en hårinpackning så viktigt och vad är stora skillnaden mellan en hårmask och balsam? ELLE reder ut!

därför ska du använda hårinpackning för håret hårmask

Vad gör en hårinpackning?

Vi har fått höra det gång på gång, men trots det är det många som slarvar med just hårinpackningen. Se en hårinpackning, eller hårmask som den också kallas, som en perfekt boost för ditt hår! En hårinpackning ger nämligen ordentligt med fukt och många inpackningar hjälper också till att ”bygga upp” och stärka håret med hjälp av protein.

Annons

Vilket resultat får man om man använder hårinpackning ofta?

Använder du en hårinpackning anpassat för ditt hår kommer du inte bara märka att håret blir lenare och glansigare, det kommer på sikt också att bli starkare och mindre frissigt. Det är inte heller allt för ovanligt att hårfärgen upplevs klarare. Det finns med andra ord bara fördelar med att använda en bra hårinpackning

Fördelar med en hårinpackning:

Precis som med all hårvård finns det hårinpackning anpassad för alla hårtyper, men i regel kan man säga att en hårinpackning ger:

  • Mindre friss
  • Starkare hår
  • Mindre tovor
  • Tjockare hår
  • Klarare hårfärg
  • Återfuktat hår
  • Lugnar hårbotten

Rekommendationerna för hur en hårinpackning ska användas kan variera. En del hävdar att du ska använda hårinpackning vid varje hårtvätt om ditt hår känns torrt och trasigt. Andra menar att varannan till var tredje tvätt räcker. Tänk också på att det krävs minimalt med produkt för att ge maximal effekt!

Vad är skillnaden mellan balsam och hårinpackning?

En hårinpackning är en mer återfuktande och vårdande variant av ett balsam. Ett misstag många gör är däremot att ersätta balsamet med en hårinpackning. Men det är när produkterna kombineras med varandra som magin sker!

Annons

Kort och gott kan man säga att ett schampo öppnar upp hårstråets fjällskikt så att en hårinpackning kan vårda på djupet. Ett balsam sluter sedan hårstrået igen. Det är till exempel därför ett balsam alltid ska användas efter en hårinpackning.

Hårinpackning för glans och fukt, Money Masque – Color Wow

Kim Kardashians frisör tillika Color wow-ambassadören Chris Appleton har varit med och tagit fram en hårinpackning som maxar glansen och fukten i håret. Money Masque finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

hårinpackning för glans och fukt color wow
Klicka på bilden för att komma till hårinpackningen från Color Wow.

Hårinpackning att använda på natten, Perfect Hair Day Night Cap – Living Proof

Nu kan du aldrig mer hitta på en ursäkt om att du inte har tid att använda en hårinpackning. Perfect Hair Day Night Cap är nämligen en nattmask som används på natten! Klicka här för att läsa mer om produkten (reklamlänk).

hårinpackning att använda på natten living proof
Klicka på bilden för att komma till hårinpackningen.

Stärkande hårinpackning, Izumi Tonic Hair Mask – Shu Uemura

Snabbverkande Shu Uemuras Izumi Tonic Hair Mask är en inpackning som fokuserar på att stärka och återfukta torrt och skadat hår som tenderar att gå av. Här kan du läsa mer om och köpa Izumi Tonic Hair Mask (reklamlänk).

stärkande hårinpackning
Klicka på bilden för att komma till hårinpackningen från Shu Uemura.

Foto: Launchmetrics/Spotlight, Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons