Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

ELLEs Beautyredaktör testar: mascarorna alla pratar om just nu

maybelline sky high recension mascara tiktok

ELLE recenserar tre av årets mest hypade mascaror.

En Maybelline-mascara som fått skyhöga recensioner och setts på Tiktok miljontals gånger, en svensk mascarasupersuccé och en fransk ny snackis – ELLEs beautyredaktör Carin Hellman testar och recenserar tre mascaror det pratas extra mycket om just nu.
19 februari, 2021

Det finns mascaror och så finns det dem som plötsligt får en sådan snurr i beautycommunitys och i sociala medier att de i realtid säljer slut på några timmar.

Senaste hypen är mascaran Sky high mascara (reklamlänk från Adtraction)från Maybelline som via en populär Tiktok-användare fick miljontals tittningar och först sålde helt slut på svenska beautysajter (nu har den nyligen kommit in igen.)

Men även svenska Sweed lashes, som tidigare rönt succé med sina sofistikerad lösögonfransar, lanserade sin första mascara Pro lash lift mascara fick den sådan hype bland populära användare och influencers att den nu också säljer slut så fort den kommer in på våra svenska beautyköpsajter.

Läs mer: Årets bästa mascaror – stort bäst i test 2021

Lancôme står också för en av de senaste mascara-snackisarna – de franska anrika beautyhuset är sedan decennier varumärket med några av världens mesta och bäst säljande mascaror. Och nu har en ny extremt populär mascara gjort entré under namnet som nu blivit mer än den parfym den var allra först var – nämligen Lash Idôle mascara!

ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman har tagit sig en titt på alla tre mascara-snackisar och har provat dem alla! Recensionen? Dem hittar du här:

Lash Sensational Sky high mascara från Maybelline - Tiktok-hypen

Efter att Tiktok-profilen Jessica.eid_ mejkade sig och visade ett före-efter-resultat med Maybellines Sky high mascara fick den en osannolik hype. Klippet där man ser vilken schvung hon fick till (med en mascara för 159 kronor) har idag setts drygt 4,2 miljoner gånger och hashtagen med #skyhigh mascaran är i dagsläget upp i cirka 112 miljoner taggningar.

Beautyredaktör Carin Hellmans recension: "Extremt mycket bra mascara för extremt liten peng – att få fatt i en mascara som ger ett sådant schvung för 159 kronor... Ja, det är lätt att förstå hypen.

Lager-på-lager bygger den och förlänger utan minsta klumpighet. Jag älskar flexibla gummiborstar som denna är, varenda frans får sig ett lager och formulan sitter verkligen osvikligt en hel dag. Här finns alla skäl att säga: believe the hype!"
Läs fler recensioner och köp mascaran här. (reklamlänk från Adtraction)

Pro Lash Lift mascara från Sweed Lashes

Sweed lashes och grundaren Gabriella Elio har med sina sofistikerade lösögonfransar blivit en av Sveriges största internationella beautysuccér på senare år. När de vid årskiftet lanserade sin första mascara Pro lash lift mascara som snabbt blev omtalad och har snabbt sålt slut på det allra flesta beautysajter (kan läggas in som bevakning).

Beautyredaktör Carin Hellman recension: "Vid första anblick är det svårt att greppa att en sån liten nätt kamborste ska kunna få fransarna att lyfta. Tycker annars det lätt blir kladdigt med kamborstar och svårt att få till klumpfri effekt.

Men det här är verkligen den lilla borsten med STOR effekt – det går verkligen att nå ända in till fransroten med borsten. Formulan är lite "blöt" så man får vara lite lätt på handen, men kammar man (zick-zacka är inte tekniken för denna mascara, kamma uppåt) lager på lager får man verkligen en korpsvart finish på fransarna med sådan längd att det faktiskt skulle kunna gå för lösögonfransar!"
Läs fler recensioner och köp mascaran här. (reklamlänk från Adtraction)

Idôle mascara från Lancôme – fransk volymhöjare

Lancôme lanserade 2019 Idôle (reklamlänk från Adtraction) som en parfym som blivit en av deras bästa säljande dofter. I början av året kom så Lash Idôle mascara – som de mascaraproffs Lancôme är med några av världens bäst säljande mascaror i tidigare "sminkbagaget" var såklart förväntningarna stora.

Hypen har inte låtit vänta på sig – den böjda borsten och formulan med mjuk, lite gel-aktig känsla har fått sen stor fan-skara på kort tid.

Beautyredaktör Carin Hellmans recension: "Som sagt, har generellt höga förväntningar när Lancôme kommer med en helt ny mascara. Och här infrias varenda förväntning för mig – borsten ger sådant schvung till varenda liten frans med noll procents klumpighet.

Formulan är helt magisk att bygga volym med – fransarna känns lyxigt sofistikerad och sen sitter helt utan att svärta, hela dagen tills man vill tvätta av. Så ja – helt klart en ny mascara-IDOL!"
Läs fler recensioner och köp mascaran här. (reklamlänk från Adtraction)

LÄS MER:

Nagelproffset: så fixar du vårens trendiga prick-manikyr

Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

Vårens nya parfymer du kommer att älska att bära 2021