Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Blåa naglar – inspiration på blåa manikyrer och bästa nagellacken

16 maj, 2024 
blåa naglar inspiration manikyr naggelack ljusblåa blå mörkblåa naglar
En lekfull fransk manikyr, ton i ton på olika naglar eller i en ljusblå nyans – blåa naglar har blivit en manikyr att räkna med. ELLE har samlat bästa inspirationen på trendmanikyrer. Nagelproffset Frida Selkirk ger dig också tipsen på hur du lyckas med den trendiga looken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Manikyrdrömmar #1 – Färgglad fransk manikyrBrand logo
Manikyrdrömmar #1 – Färgglad fransk manikyr

Spännande mönster, lekfulla 3D-effekter eller enkla och enhetliga kulörer – snygga naglar är utan tvekan den bästa accessoaren! Årets stora nageltrender visar bland annat att aura nails är här för att stanna och att glazed donut nails går att variera i evigheter. Men en trendfärg som gjort stor comeback på naglarna är den blåa manikyren.

Blåa naglar – bästa inspirationen på den trendiga manikyren

ELLE träffade nagelproffset Frida Selkirk som berättar allt du behöver veta om den blå nageltrenden. Längre ner hittar du också bästa inspirationen och 11 snygga varianter av trendmanikyren.

Annons

– Den blåa nageltrender hänger såklart ihop med den stora denimtrenden vi ser nu. Vi ser naglarna i allt från babyblå och ljus gråblå till koboltblå. Och blå är överlag en färg som många vågar sig på mer under sommaren. En variant av blå som passar många är helt klart ljusblå, säger Frida Selkirk.

blå manikyr naglar trend
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Den trendiga blå manikyren går att variera på många olika sätt och Frida Selkirk beskriver det som att det finns två dominerande trender, som egentligen är motsatsen till varandra.

Annons

– Det är mer och mer enfärgat som gäller på manikyren. Men det är samtidigt också motsatsen till det. Det ena är klassiskt och fräscht med en perfekt blå färg och då är det mer fokus på formen och perfektionen. Medan det andra visar nail art som vi nu ser blir mer blurry. Vi ser skuggor som flyter ut på partier, som på toppen i en faded french eller i mitten som en aura nails. Men även glasnagellack, så kallade glass nails där man bygger manikyren i lager.

Det är även en oväntat nageltrend som har hittat tillbaka:

– Vi ser också mer och mer av att man går från en ljus ton på nagellacket till en mörkare ton. Så att det blir olika färger på alla naglar. Det är något som var väldigt trendigt för några år sedan.

Blåa naglar – trendiga manikyrer och bästa inspirationen

ELLE har samlat 11 manikyrer med den blåa färgen i fokus.

Nagelinspiration: Blåa naglar

Blåa naglar är här för att stanna! Den enkla manikyren är både stilren och snygg – och är dessutom en tacksam färg som går att kombinera med det mesta.

Annons

Nagelinspiration: Blå fransk manikyr

Den franska manikyren är en evig klassiker och en manikyr som är enkel att göra hemma. Vill du få in den blåa färgen i din franska manikyr kan du måla tipparna i valfri blå kulör. En extra fin detalj är såklart att addera fin nail art. Här hittar du flera trendiga varianter av den franska manikyren.

Nagelinspiration: Blå naglar med detalj

Se dina naglar som ett konstverk och lek loss med färger och former. Föredrar du en subtil manikyr, där det ändå händer något med designen, är små prickar, hjärtan eller stjärnor en perfekt addering till naglarna.

Annons

Nagelinspiration: Glazed denim naglar

Än har vi inte fått nog av den glaserade manikyren, men glazed donut nails har nu blivit ersatt av glazen denim nails.

Nagelinspiration: Turkosa naglar

blå naglar nagelinspiration manikyr trend
Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Matcha medelhavets turkosa vatten med en manikyr i samma kulörer! Den turkosa färgen är ett härligt och fint alternativ om du föredrar naglar som poppar.

Annons

Nagelinspiration: Klarblåa naglar

Klassiska klarblå, eller koboltblå som färgen också kallas, är ett perfekt alternativ om du vill ha naglar som poppar snyggt! Den stilrena manikyren är extra tacksam att kombinera med den trendiga denim-looken.

Nagelinspiration: Ljusblå naglar

Den frostiga trenden har hittat till naglarna! Iskalla, ljusblå naglar ger en elegant och fräsch look till din manikyr – och är ett perfekt alternativ om du vill ha mörka naglar, men inte vill använda svart nagellack.

Annons

Nagelinspiration: Mörkblå naglar

mörkblå naglar inspiration blå manikyr trend
Launchmetrics.com/spotlight

Stilrena, mörkblåa naglar är ett säkert kort som passar alla färger och former på naglarna – och är dessutom en tacksam färg som går att kombinera med allt!

Nagelinspiration: Glittriga blå naglar

Vill du kombinera två trender i en ska du kombinera det blåa nagellacket med magiska metaller och glitter. Föredrar du en mer subtil look kan du toppa ditt blåa nagellack med ett pärlemorskimrande topplack.

Annons

Nagelinspiration: Blå naglar i olika nyanser

Våga testa hela den blåa färgskalan och blanda nyanser! En isblå nyans kombinerat med en midnattsblåfärg är det perfekta sättet att få till en snygg, spännande och samtidigt stilren manikyr.

Nagelinspiration: Blå press on nails

nagelinspiration naglar blå naglar trend press on
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Ett enkelt sätt för att få salongsfina naglar hemma stavas press on nails – en trend som fullkomligt exploderat inom nagelkategorin. Nya tidens lösnaglar ger ett naturligt resultat och sliter inte lika mycket på din naturliga nagel. Med smidiga press on nails kan du enkelt skapa en manikyr för en kväll!

Annons

Blåa nagellack – bästa köpen för en blå manikyr

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat nagellacken du inte får missa.

blåa nagellack tips manikyr trend

Foto: Launchmetrics/Spotlight, Instagram

Annons