Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Press on nails – så enkelt får du salongssnygga naglar

25 aug, 2023 
Glöm allt vad du tänkt om "lösnaglar" – nya generationen ger dig salongsmanikyr, skonsamt på bara några minuter. ELLE ger dig guiden till press-on nails.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Manikyrdrömmar #2 – Lipgloss nailsBrand logo
Manikyrdrömmar #2 – Lipgloss nails

Förmodligen får du någon typ av association (kanske med en lätt rysning?) när du hör ordet lösnaglar.

Kanske är det 00-talets plastiga variant, eller fejknageln som är svår att applicera och ska limmas på med kladdigt lim och har en allt annat än naturlig känsla?

off white
OffWhite SS 23

Men nu är faktiskt "lösnaglar" tillbaka, men utan allt de onaturliga plastiga vi kanske föreställer oss. Och idag är trenden även just att det för många manikyrlooker ska se "fejk" ut – men med elegant och dyr finish.

Annons

Och att det kommit en rad, mer skonsamma sätt att enkelt applicera lösnaglar – i olika former, färger och mönster – som ser salongsdyra ut och kan varieras efter tycke, outfit och smak.

Vad är press-on nails?

Och väljer man inte att gå på salong för att göra gel- eller akryl som tippar, finns idag en helt ny generation lösnaglar – press-on nails – som enkelt trollar fram en helt ny manikyr och look i ett enkelt grepp.

switch
Press on nails från varumärket Switch nails.

Naglar som även går att använda gång på gång igen (om man tar väl hand om dem), med andra ord ett mer ekonomiskt sätt att manikyrera än att gå på upprepade salongsbehandlingar ofta. Och möjlighet att ändra stil och färg av manikyr lätt och smidigt hemma, efter känsla och humör.

Annons

Celina Rydén är nagelterapeut och grundare av press-on nails-varumärket Switch nails. Hon bekräftar att nya generationens lösnaglar är så långt i från plastiga man kan komma.

Celina Ryden
Celina Rydén.

– Min tanke med Switch Nails är tillhandahålla högkvalitativa, mer miljövänliga press-on-naglar som är lätta att applicera och ta bort. Och att du ska kunna återanvända naglarna. Våra naglar fäster men med så kallade glue-tabs som bäst kan liknas vid en liten klisterlapp som kommer i flera storlekar för att lätt kunna anpassas efter den egna naglen. Den är skonsammare än traditionellt nagellim, med högre flexibilitet och vanligen håller dem i 1-2 veckor, ibland längre.

Annons

Hur applicerar man press on nails?

– Hos oss får man i varje förpackning tydliga, steg-för steg instruktioner, en QR-kod du kan scanna med din telefon för att komma till instruktionsvideon. Du börjar med att rengöra nageln och peta ned nagelbanden med tillhörande orangepinne. Sedan testar du storleken på din nagel mot klisterlapparna och applicerar dem en efter en. Bäst är att börja med att sätta på alla klisterlappar, för att sedan i ett enkelt grepp trycka på press-on nageln med ett lätt tryck från fingrarna.

Kan man återanvända naglarna?

– Ja, alla våra naglar är återanvändbara. Hur många gånger du kan använda dem beror på hur väl du tar hand om dem.

Annons
switch
Switch nails.

Vad är naglarna tillverkade av?

– De är tillverkade av 100% återvunnen ABS-plast, är veganska och aldrig testade på djur.

Hur avlägsnar man dem när man vill byta look?

– Man petar försiktigt med den manikyrpinne som medföljer, man kan lägga till lite nagelolja under kanten så lossnar den ännu lättare.

ELLEs press on nails-favoriter 2023

Det finns flera varianter av press-on nails, både som appliceras med klisterlappar som anpassas efter nagelns form, eller som fästs med skonsammare variant lim.

Annons

ELLE listar favoriterna för press on nails:

Press on manicure – Duff beauty

Återanvändbara press-on nails som kommer i fem olika former och designs. Cappuccino Swirl är inspirerade av säsongens stora nail art trend och fästs med en skonsam variant nagellim.

ANNONS Läs mer om produkten och köp den här.

Duff
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Press on nails – Switch nails

Med två olika storlekar, fyra olika former (ovala, square, almond och ballerina) och en otrolig bredd av färger och finish är de superenkla att applicera och ger ett så naturligt, elegant och salongsmanikyrerat intryck. Så många fina färger och former att det lätt går att ändra efter tycke och smak, stil eller tillfälle.

Annons

Läs mer om produkten och köp den här.

Switch nails
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Magic press on nails – H&M Beauty

Här sitter klisterlapparna redan på naglen som lätt "kläms" fast med lite tryck från fingarna. Bästa budgetalternativet, men inte riktigt samma långa hållbarhet som press-ons där du använder klisterlappar eller lim.

Läs mer om produkten och köp den här.

H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Press and go – Depend

Just det namnet skvallrar om – här går det snabbt och kvickt att applicera och få en manikyrerad look. Här sitter klisterlapparna redan färdiga under naglen, bara att trycka till och få en ny salongskänsla till manikyren.

Annons

ANNONS Läs mer om produkten och köp den här.

Depend
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Launchmetrics.com/spotlight, Therese Peterson/Switch nails.

Annons