Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Svenska nagelstylisten bakom Beyoncés scenmanikyr – så fixade hon looken

11 maj, 2023 
Otroliga scenkläder, hår och makeup – OCH en manikyr på alla dansare signerade svenska nagelstylisten Frida Selkirk med team. Här är allt om dansarna till Beyoncés unika manikyr på Sverige-konserten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Manikyrdrömmar: Så gör du trendiga lipgloss nailsBrand logo
Manikyrdrömmar: Så gör du trendiga lipgloss nails

Ingen har väl gått miste om Beyoncés premiär av sin världsturné på Friends arena i Stockholm i går – och på samma sätt som vi inte kunde sluta titta på alla fantastiska outfits och scenbyten, satt vi också klistrade på sociala medier och detaljstuderade Queen B och alla hennes otroliga dansares hår, makeup och manikyr.

Beyoncé i Stockholm.

Svenska manikyristen bakom dansarnas look

För även om Beyoncé själv reser med ett helt eget "glamteam" – sitt hår- och makeupentourage fick en svensk beautystjärna och kreatör här hemma uppdraget att manikyrera HELA Beyoncés crew med 24 dansare och ett hennes femmannaband med musiker.

Annons

Det var nämligen den svenska manikyrens Queen B, nagelstylisten Frida Selkirk, som blev kontaktad och tillfrågades om hon och hennes nagelteam kunde ge alla dansare och musiker en synkroniserad manikyr.

Wow, hur kom sig detta?

– Ja, det känns nästan overkligt och varit en hel massa hemlighetsmakerier – men en kille från hennes team ringde mig för ett tag sedan för att höra om vi ville göra alla Beyoncés dansares manikyr.

– Så jag och mitt nagelteam på fyra personer arbetade i skift under tre dagar innan konserten på Friends arena för att skapa en och samma look på alla 24 dansare och hela Beyoncés femmannaband. Och det gemensamma valet för looken föll på en silvrig chrome-manikyr.

Manikyren, signerad Frida Selkirk med team, som gjordes på alla Beyoncés dansare.

Chrome-nageln är trendig igen

Så varför föll valet just på chrome?

Annons

– Chrome är egentligen ett sorts glimmerpulver som liksom smälter när det gnuggas ovanpå en glatt yta. Detta görs i gellack för att få bättre fäste. Chrome-effekten finns i otaliga varianter och toner – allt från silver och guld, till gröna skalbaggeytor och ”Hailey Bieber-glaze”. Vi gjorde chrome-effekten på tippar, som sedan fästs på den befintliga nageln, berättar Frida.

– Det är så kul att den chromade nageln tagit fart igen! Först gjorde jag den på en hel rad av mina kunder inför ELLE-galan och så blev den nu ett önskemål under Queen B-konserten.

Till Chrome-looken används ett löst glitterpuder.

Det här måste väl ändå vara ett otroligt, unikt uppdrag?

– Dessa typer av fantastiska uppdrag är både roliga och enormt påfrestande, då allt vad gäller tid och plats vänds upp och ner. Det gäller att vara både flexibel och stresstålig! Men har man ett superteam så klarar man allt och det har jag verkligen, säger Frida.

Foto: TT, Frida Selkirk.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons