Artikeln innehåller reklamlänkar

ELLE-redaktionens favoriter: fuktserum för torr hud

fuktserum tips recensioner bästa serum för torr hud

Hud som är glåmig och stramar... Du är inte ensam! ELLE-redaktionen delar med sig av favoriterna som räddar torr (och trött) hud. Här är fem fuktserum du inte får missa!
24 februari, 2023
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani
5:19

Efter reklamen: ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani

(5:19)

Slå på ljud

Efter en lång vinter har vi äntligen våren i sikte, men tiden mellan två säsonger kan också få huden att slå bakut. Glåmig hud, torrhetsrynkor och en yttorhet som gör huden fnasig... Här behövs fukt i stora lass!

Ett effektivt sätt att boosta en fuktfattig hud är såklart med hjälp av ett serum! En produkt inget badrumsskåp borde stå utan och även produkten som kan användas för att lösa specifika hudvårdsproblem – oavsett om det rör stora porer eller yttorrhet.

Säg hej då till stora porer! Här är superprodukten alla borde ha hemma

Bästa fuktserum – ELLE-redaktionens favoriter 2023

ELLEs redaktion vet exakt vilka produkter som gör magi för en torr hud. Här är favoriterna som får bäst i test! Längre ner hittar du recensioner om varje produkt.

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson:

En stor del av mitt jobb är att testa nya skönhetsprodukter. En härlig uppgift kan tyckas (och jag klagar inte), men min hud är inte alltid lika glad. Från tidig vinter till sen vår är yttorrhet mitt största problem. Det är också perioden då jag ersätter min nattkräm med en djupt återfuktande nattmask (nästan varje natt) och tiden då ansiktsoljan får fronta badrumsskåpet.

Men en ljuvlig favorit som följer med mig oavsett säsong och som jag inte klarar mig utan är Hydrating B5 från Skinceauticals. Serumet, som har en svalkande gelkonsistens, har också en härlig dos hyaluronsyra som ger fukt, samt vitamin B5 som hjälper till att stärka hudens barriär. Några droppar håller huden mjuk och följsam hela dagen!

Djupt återfuktande serum, Hydrating B5 – Skinceauticals

Hydrating B5 från Skinceauticals finns att läsa mer om och köpa här (länk till Skincity).

Huden känns plumpad, len och glowy hela dagen!

Amie Chorr, moderedaktör

ELLEs moderedaktör Amie Chorr:

Jag har kombinerad hud och atopisk eksem och känner mig ofta rätt så torr efter att jag tvättat ansiktet, trots rengöringar som ska vara milda och inte torka ut. Därför är det så viktigt för mig att följa upp med ett serum som tillför den fukt jag behöver.

Jag har testat många, men den som funkat bäst och verkligen levererat är La Roche-Posay Toleriane Serum. Huden känns plumpad, len och glowy hela dagen.

Prisvärt fuktserum, Toleriane Serum – La Roche-posay

Här hittar du favoriten Toleriane Serum från La Roche-Posay (länk till Lyko).

Bäst i test! Årets bästa hudvårdsprodukter – under 250 kronor

ELLEs popkulturredaktör Louise Åström:

Revitalift Filler Eye Serum 2.5% Hyaluronic Acid + Caffeine – L'Oréal Paris

Jag har yttorr känslig hud som alltid är i behov av fukt. Dessutom är jag extremt morgontrött. En budgetfavorit hos mig har blivit LOréals ögonserum Revitalift Filler Eye Serum 2.5% Hyaluronic Acid + Caffeine, med hyaluronsyra och koffein. Den går in i huden snabbt och får området under ögat att kännas både återfuktat och piggare.

Själva applikatorn har tre kulor i rostfritt stål, så när man applicerar serumet rullar kulorna och ger en kylande lätt massage under ögat. Uppiggande morgonrutin och även bra innan applicering av smink. Extra plus är att serumet är anpassat för känsliga ögon och funkar bra för mig som har linser.

Serum för ögonområdet, Revitalift Filler Eye Serum 2.5% Hyaluronic Acid + Caffeine – L'Oréal Paris

Revitalift Filler Eye Serum 2.5% Hyaluronic Acid + Caffeine hittar du här (länk till Lyko).

Årets stora hudvårdstrender – 5 ingredienser och snackisar att ha koll på

ELLEs stylingredaktör Josefin Kanth

fuktserum test bästa serum för fukt
MIKAEL LUNDBLAD

Med en torr hud som ständigt skriker efter fukt kämpar jag (som många andra) med att hitta produkter som boostar min hud på djupet. Och äntligen har jag hittat en favorit som verkligen lugnar, återfuktar och balanserar så pass mycket att den fått en fast plats i min hudvårdsrutin – hybridprodukten Niactil 4% från Elixir Cosmeceuticals.

Det må vara lite av en dyrgrip, men den parfymfria hydrogelen med 4 procent niacinamid känns inte bara ljuvlig och lugnande vid applicering, utan jobbar även på allt från att bibehålla hudens egna fukt, motverka rodnad och som pricken över i:et lämna huden med en oslagbar lyster. Det bästa av allt? Den finns i ministorlek (30 ml) som är uppskattat ur ett flertal perspektiv – både för förstagångsanvändare och för oss som inte kan vara utan den på resande fot!

Fuktserum och återfuktande gel, Niactil 4% – Elixir Cosmeceuticals

Klassikern Niactil 4% finns att läsa mer om här (länk till Hudoteket).

Framförallt älskar jag den för att jag slipper vakna på morgonen med stram hy

Emma Blomberg, moderedaktör

ELLEs moderedaktör Emma Blomberg

Hej alla yttorra! Jag är med er. Med det sagt är suktandet efter fukt i princip konstant. En fuktfavorit som jag använder mycket just nu och som har fått en given plats i badrumsskåpet är Lancômes Advanced Génifique.

Den här lilla lyxiga produkten – ja, den är rätt dyr – är len i konsistensen och smälter in väldigt (alltså, väldigt) snabbt i huden (hej då kladd!) och ansiktet känns mjukt och återfuktat hela dagen. Jag tycker också att jag får mer lyster när jag använder den. Men framförallt älskar jag den för att jag slipper vakna på morgonen med stram hy.

Klassiskt fuktserum, Advanced Génifique Serum – Lancôme

Omtalade Advanced Génifique Serum finns att läsa mer om och köpa här (länk till Kicks).