Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Så gör du för att få längre och fylligare ögonfransar

Få längre och fylligare ögonfransar

Trött på fransförlängning och lösögonfransar? Här är tipsen som ger dig långa och fylliga ögonfransar – utan salong och dyra behandlingar.
28 november, 2018

Drömmer du om långa och fylliga ögonfransar, eller är du trött på att lägga tusentals kronor på fransförlängning? Då kan det vara dags att börja ta hand om dina naturliga fransar och få dem att växa. För det finns vissa saker du kan göra helt själv, utan salong – nedan kan du läsa om fyra konkreta tips!

Läs mer: Årets bästa mascaror – stort bäst i test 2021

1. Ta hand om dina fransar

Ta hand om dina fransar precis som du tar hand om ditt hår – de behöver både omsorg, vitaminer och balsam. Tips är att ta bort sminket med kokosolja, för att ge dem en extra fuktboost. Undvik även att gnugga dig i ögonen och att röra dina fransar i onödan.

Kosttillskottet Biotin Strong Hair & Nail stärker ditt hår och dina naglar. Här finns det att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Naturlig och kallpressad kokosolja från Bisococo. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

2. Använd fransserum

Ett bra serum ger dina ögonfransar både näring och styrka för att växa och reparera sig. Använd serumet regelbundet och behandla dina fransar så länge det behövs.

Rodial last & brow booster som ger dina ögonfransar och bryn näring, samt stärker dina hårstrån. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Clinical Lash + Enhancing Serum från Elizabeth Arden. Motverkar ömtåliga fransar och får dina fransar se längre och fylligare ut. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Serum från Swiss Clinic är ett hyllat serum som får fransarna att växa snabbare. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Ett fransserum från Revitalash som får dina fransar att växa och bli starkare. Bidrar även till att dina fransar böjs. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

3. Investera i en bra primer

Visste du att det finns primer även för dina fransar? Genom att applicera en primer innan din mascara så får du mer volym och fylligare fransar. Ett tips är att låta din primer torka lite innan du applicerar mascaran för bästa resultat.

Dirshow maximizer 3D primer tredubblar volymen på dina fransar. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Photo finish lash primer från Smashbox vårdar och lyfter dina fransar. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

En 2-1 primer från L’Oréal ger dina fransar extra volym och längd, samtidigt som den vårdar och stärker fransarna. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

En vegansk primer från LashFood som förlänger dina fransar, samt ger dem ökad volym. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

4. Använd rätt mascara

Det finns oändligt många mascaror att välja mellan, och är ditt mål att få längre och fylligare ögonfransar så borde du välja en mascara som framkallar just det.

En volymgivande och förlängade mascara från NYX som gör att dina fransar ser extra mörka och fylliga ut. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Telescopic mascara från L’Oréal som ger dina fransar volym, längd och fyllighet – samtidigt som den separerar på dina fransar för att undvika klumpar. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Mascaran Lenghty Fiber från Pixi som får dina fransar att se och kännas längre på ett kick. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Med sin smala och böjda borste ger denna mascara från Tokyo Matsuge fransarna både volym och längd. Här finns den att köpa (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

Bäst i test! 11 vattenfasta mascaror – som faktiskt håller