Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Detaljerna du inte kände till om Bridgerton säsong 2

04 apr, 2022 
AvGabriella Håkansson
Familjen Bridgerton
Dricker skådespelarna vatten istället för te? Och varför rök egentligen Anthony Bridgertons polisonger inför andra säsongen? Här är hemligheterna du garanterat inte kände till om Familjen Bridgerton säsong 2.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verklighetenBrand logo
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten

För två år sedan hade den första säsongen av Familjen Bridgerton premiär på Netflix. Serien som är baserad på Julia Quinns hyllade romanserie med samma namn kom att bli en stor succé. Under den första säsongen var det familjen Bridgertons äldsta dotter Daphne som stod i fokus. Det kom att bli en kärlekshistoria som bestod av både kemi och dramatik när Daphne träffade Simon Basset, hertigen av Hastings.

Väntan på den andra säsongen var lång men i slutet av mars var det äntligen dags att få dyka in i societetens värld igen. I den andra säsongen är det dessvärre inte längre Daphne som serien kretsar kring, istället är det äldsta brodern, Anthony Bridgerton och nykomlingen Kate Sharmas kärlekshistoria vi får hänga med i. Redan nu stå det dessutom klart att det blir en tredje säsong, en fjärde säsong och dessutom en spinoff som kommer att handla om drottning Charlotte.

Annons

Detaljerna du inte hade koll på i familj Bridgerton

Säkerligen har du, precis som vi sträckkollat alla åtta avsnitten redan. Men även om du anser dig vara ett Bridgerton-proffs finns det några detaljer som du säkerligen inte känner till – eller easter eggs du kanske helt missade.

Tekopparna innehöll äkta vara

Te, te, te. Oj, vad det bjuds på te i denna serie. Kanske inte jättekonstigt med tanke på att den utspelar sig i London. Men visste du att det faktiskt är riktigt te som skådespelarna dricker? Vi hade kanske mer gissat att det var vatten i kopparna men så var inte fallet. En hel del av tesorterna PG Twips och Twinings sägs ha gått åt.
Drottning Charlotte
Fejkmat och råa grönsaker

När vi ändå är inne på mat- och dryckesspåret kan vi passa på att avslöja att delar av maten som syns i seriens många balscener inte var ätbar. I middagsscenerna däremot var maten riktig. Men eftersom skådespelarna behövde kunna äta maten under en lång inspelningstid var det oftast råa grönsaker som serverades.

Daphne, drottning Charlotte med flera i Bridgerton säsong 2.


Hemliga skriften avslöjar hyllningen till författaren

I det första avsnittet fick tittarna se Anthonys handskrivna lista över potentiella fruar. Den observanta tittaren kanske la märke till att ett av namnen som stod med är "Miss Quinn", som beskrivs som "en exceptionell författare." Den spännande detaljen i detta är då att Julia Quinn är författaren till Bridgerton-romanerna.

Sönderslagna klubbor under övandet av pall-mall

En minst sagt fantastisk scen i serien är när alla Bridgerton-syskonen tillsammans med systrarna Kate och Edwina Sharma möts i en pall-mall-match, en sport som likar krocket. Inför inspelningen uppmanades skådespelarna att öva på sporten ordentligt och faktum är att Luke Thompson, som spelar Benedict Bridgerton, gick så pass all in att han bröt två av klubborna under inspelningen.

Annons

Charithra Chandran, som spelar Edwina Sharma har dessutom avslöjat att delar av pall-mall-scenen inte var koreograferade.

– Ibland spelade de in oss när vi bara skojade omkring vilket jag tycker gjorde några av dessa scener helt underbara, har hon sagt till E! News.

Systrarna Sharma och Anthony Bridgerton

Därför försvann Anthonys polisonger

Något vi nog är många som kan skriva under på är att det var rätt beslut att kapa Anthony Bridgertons polisonger inför säsong två. Det visar sig att serieskaparen Chris Van Dusen fattade beslutet och han hade en viss tanke med det hela – nämligen att visa Anthonys övergång från partypojke till man.

Anthony Bridgertons polisonger

hästarna var Personliga för hela casten

I Familjen Bridgerton är självklart hästen det främsta färdmedlet. Vad många kanske inte känner till är däremot att skådespelarna hade sina egna hästar, tilldelade för sina roller. Jonathan Bailey (Anthony ) rider exempelvis på en svart häst som heter Jack, medan Simone Ashley (Kate) rider på en brun häst som heter Nirvana. Då flera av hästarna blev knutna till sin tilldelade skådespelare under säsong ett, återvände många av dem även för den andra säsongen.

Kate Sharma och Anthony Bridgerton

Klassiska filmscenen återskapades

Det finns en scen som vi sent kommer att glömma från denna underbara säsong. Och jag tror redan nu att du kan gissa vilken? Vit blöt skjorta + Anthony Bridgerton, spelad av Jonathan Bailey = sant. Det var en bra scen så att säga.
Men att se en man krypa upp ur en sjö i en blöt tröja är inget nytt, denna scen var faktiskt en direkt referens till Colin Firths simtur som Mr. Darcy i Pride and Prejudice från 1995.

Annons

– Vissa bilder har bara legat som fastbrända i min hjärna under en väldigt lång tid och de dök såklart upp när jag skrev serien, har Chris Van Dusen berättat om sin kärlek till den tidigare filmscenen som han gärna ville återskapa.

En liknade scen har vi dessutom sett i Bridget Jones dagbok när Hugh Grant precis som de dessa männen föll ner i en sjö.

Chris Van Dusen har även avslöjat att mycket tid lades på att scenen skulle bli så magisk och minnesvärd som möjligt, och vi får väl erkänna att de lyckades bra.

– Vi testade den vita skjortan ordentligt för att se till att den var precis lagom genomskinlig och tillräckligt fastklistrad.

Anthony Bridgerton i vit blöt skjorta
Netflix

Hunden Newton visade sig vara en diva

När Kate begav sig till London tillsammans med sin syster och sin mamma, var det självklart att ännu en familjemedlem skulle med. Hunden Newton, som egentligen heter Austin, flyttade nämligen även han in hos Lady Danbury.

Annons

Vad som chockade Bridgerton-skådespelarna ordentligt var Newtons storlek då de var inställda på att Corgin skulle vara ungefär lika stor som en Jack russel. Men så var inte fallet, Newton visade sig vara en något större hund än så och dessutom allt mer divig än väntat. Simone Ashley, (Kate), har berättat att Newton inte var speciellt lydig utan gärna gjorde lite som han själv ville under inspelningarna. Men som tur var kom duon bra överens, vilket underlättade rejält eftersom det främst var i Simones scener som Newton medverkade i.

– Jag älskade Newton. Vi hade en Corgi som kom in och åt snacks hela dagarna långa. Han var lite divig och gjorde som han själv ville. Men jag vill tro att han lyssnade på mig när han och jag var tillsammans. Det var alltid en bra dag för mig när han var med på inspelningen, har Simone sagt till Entertainment Weekly.

För Jonathan Bailey, (Anthony) gick det dessvärre sämre. Han menar att trots den långa inspelningsfasen så kom de aldrig riktigt överens. Han har däremot nämnt att han aldrig kommer att glömma hur mycket Newton älskade korv. Korv var helt klart nyckeln till Newtons hjärta och kom att bli räddningen till att scenerna ihop till slut blev av. Jonathan var nämligen tvungen att gömma lite korvbitar i händerna ibland för att få Newton att göra det han skulle.

Kate Sharma och hunden Newton
Netflix

Skådespelarna visste inte vem Lady Whistledown var

I Familjen Bridgerton – The Afterparty på Netflix uppdagades det att en stor hemlighet hållits från skådespelarna. De hade nämligen ingen aning om vem Lady Whistledown var under inspelningarna förrän den första säsongen släpptes.

Annons

– Ingen av skådespelarna visste, om de inte hade läst böckerna, säger Golda Rosheuvel i programmet.

Faktum är att Nicola Coughlan som spelar Penelope Featherington själv fick reda på det hela på ett ganska oväntat sätt.

– Jag fick reda på det genom ett nätforum för fans. Jag ville veta allt om böckerna och karaktärerna. Jag läste böckerna men jag var så otålig, säger hon och förtydligar att hon fick läsa om meningen om att Penelope Featherington var Lady Whistledown, flertal gånger innan hon förstod vad hon faktiskt läste.

Penelope Featherington
Netflix

Elouise och penelopes vänskap finns på riktigt

Eloise Bridgerton och Penelope Featherington är bästa vänner i serien. Detta är inget som de behövde fejka då skådespelarna även är vänner privat.

– När vi såg dem visste vi direkt att de var Penelope och Eloise Bridgerton. Vi har något speciellt med dem, har serieskaparen Chris Van Dusen sagt.

Eloise Bridgerton och Penelope Featherington
Netflix

KÄLLA: Eonline, InstyleFOTO: Netflix

Annons