Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Här är allt vi vet om nya Bridgerton – en prequel om drottning Charlotte

31 mar, 2022 
AvLouise Berglund
Drottning Charlotte Bridgerton spinoff
Dearest gentle reader, det blir en spinoff på Bridgerton. Där får vi äntligen möta drottning Charlotte, Violet Bridgerton och Lady Danbury som unga. Här är allt vi vet om Netflix prequel om drottningen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verklighetenBrand logo
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten

I första säsongen av Bridgerton fick vi följa Daphne Bridgertons resa mot kärleken. Och i andra säsongen var det den äldsta brodern Anthonys tur att stå i fokus. I säsong tre är det istället Colin och hans relation med Penelope som är temat.

Tv-serien är baserad på romance-böckerna om familjen Bridgerton, skrivna av Julia Quinn. Varje bok följer ett av de åtta syskonen i familjeskaran.

Det kommer en prequel till Bridgerton

En av karaktärerna som inte ingår i släkten Bridgerton men däremot har en stor, uppskattad roll i tv-serien är drottning Charlotte, som spelas av Golda Rosheuvel. Drottningens ord är lag när det kommer till att bestämma vem som är varje års diamant (aka den alla uppvaktar maximalt). Hon kontrollerar varje säsong i the ton likt ett stort schackbräde.

Annons

Tredje säsongen av Bridgerton är på väg och även en fjärde säsong är planerad. Dessutom kommer en prequel som kommer kretsa kring drottning Charlotte och två andra av damerna med makt i societeten: Lady Danbury och Violet Bridgerton. Titeln på den kommande serien är Queen Charlotte: A Bridgerton story.

Det handlar Queen Charlotte: A Bridgerton Story om

Enligt ett pressmeddelande från Netflix kommer spinoffen handla om den unga Charlottes kärleksliv och hennes väg till makten.

– Många tittare har aldrig känt till historien om drottning Charlotte innan Bridgerton tog henne till världen och jag är spänd på att den här nya serien kommer bygga ut henens värld och Bridgerton-världen. Shonda och hennes team bygger eftertänksamt ut Bridgerton-universumet så att de kan fortsätta leverera samma kvalité och stil som fansen älskar. Genom att planera och förbereda alla kommande säsonger nu hoppas vi kunna hålla en takt som kommer göra även de mest omättliga tittarna nöjda , säger Bela Bajaria, som är en av cheferna på Netflix.

Annons

Precis som tidigare kommer Shonda Rhimes producera tv-serien. Författaren Julia Quinn har tidigare berättat att Shonda snubblade över hennes böcker under en semester och fastnade för dem totalt.

Drottning Charlotte i Bridgerton på Netflix
Golda Rosheuvel gör rollen som drottning Charlotte i Bridgerton.

Så levde den riktiga drottning Charlotte

Seriekaraktären drottning Charlotte är baserad på den riktiga drottning Charlotte, fru till kung Georg den tredje av Storbritannien.

Hon och kung Georg var en äkta love match (för att prata Bridgertonska) och fick 15 barn tillsammans. Det är rekord eftersom det är mer än någon annan monark i den engelska och brittiska historien. Tre av sönerna blev dessutom kungar (två av Storbritannien och en av Hannover) och en av döttrarna blev drottning av Württemberg.

Annons

Kung George hade stora problem med hälsan. Han har kallats för galen och faktum är att hans son fick ta över som förmyndarregent eftersom kungens regentskap var för skakigt.

Trailern till QUEEN CHARLOTTE: A BRIDGERTON STORY

Netflix har släppt en teaser till den kommande tv-serien om drottning Charlotte. I den får vi se hur hennes romans med kung George börjar. Dessutom verkar serien innehålla flera heta sexscener.

När har QUEEN CHARLOTTE: A BRIDGERTON STORY premiär?

Tv-serien om drottning Charlotte kommer har premiär på Netflix den 4 maj. Totalt kommer den bestå av sex avsnitt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons