10 tankar om första avsnittet av Bridgerton säsong 2

10 tankar om första avsnittet av Bridgerton säsong 2

Anthony har en ny look och Daphne har tyvärr blivit en liten miss know it all men tack och lov finns fält av påskliljor och den nya karaktären miss Sharma som sätter the viscount på plats. Bridgerton säsong 2 är här. ELLEs Louise Åström har sett första avsnittet – här är hennes tankar.
29 mars, 2022
5 saker du kanske inte visste om familjen Bridgerton
1:08

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om familjen Bridgerton

(1:08)

Slå på ljud

Netflix succéserie Bridgerton är tillbaka med en andra säsong. Tv-serien är baserad på Julia Quinns böcker om familjen Bridgerton och den här gången står äldsta brorsan Anthony i fokus.

Den nya säsongen är baserad på den andra boken i ordningen, The Viscount Who Loved Me. Anthony har bestämt sig för att det är dags att gifta sig. Men han har ett antal krav på sin blivande fru... Vi kommer till det.

5 skådespelare som lurat sig till roller i serier

Första avsnittet heter Rumlaren med stort R. En titel som tyvärr väldigt starkt påminner mig om varför jag alltid har engelska undertexter. Jag är helt enkelt allergisk mot dåliga översättningar. Men tittat, det har jag gjort!

Här är 10 tankar jag hade när jag såg första avsnittet av Bridgerton säsong 2:

1. Anthony Bridgerton har äntligen rakat av sig polisongerna

Anthony i Bridgerton säsong 2
Foto: Netflix

Det är med stor glädje jag bara sekunder in i första avsnittet inser att Anthony har skaffat sig en ny look. Polisongerna som sökte sig mot mungiporna är borta! Jag är otroligt nyfiken på var beslutet kom ifrån. Kunde såklart inte släppa det och här kommer svaret: Anthonys nya look är inspirerad av hans stora förebild, hans bortgångna pappa. I en intervju med Popsugar berättar chefen för hår- och makeupavdelningen, Erika Ökvist, att Anthony i säsong två tar mer ansvar och därför har fått en proprare look. Mindre fest, fler besök hos barberaren helt enkelt.

2. Eloise med fjädrar på huvudet är alla som någonsin behövt gå på fest med otydlig klädkod

Eloise Bridgerton säsong 2
Foto: TT

Att fester och galor har klädkoder är inget ovanligt. Men vi alla har förmodligen varit med om tillställningar där klädkoden är... Svårtolkad. Vet någon egentligen vad sommarfin betyder? Jag lider med Eloise när hon tvingas gå utanför sin egen comfort zone och bära fjädrar på huvudet. Att behöva göra entre framför sina en miljon syskon gör ju bara det hela värre.

3. Daphne har tyvärr fått hybris

Daphne Bridgerton säsong 2
Foto: Netflix

Jag minns inte att Daphne var såhär oskön?! Hon var ju också nervös inför sin säsong men det verkar hon totalt ha glömt bort. Har det faktum att hon blev det årets diamant stigit henne åt huvudet? Hennes råd till den sönderstressade Eloise känns exakt noll hjälpsamma. Istället för att SE HENNE väljer hon att tala om att drottningen minsann inte gillar ”any hint of hysterics”. Tack för ditt bidrag Daphne. Vad sägs som att prata lite mindre och använda solfjädern lite mer? Förslagsvis fläktar du bort din egen hybris.

4. Kan någon koppla in HR när det kommer till Anthonys frågor?

Bridgerton säsong två på Netflix
Foto: Netflix

Nu ger jag Anthony beröm igen fast han egentligen var ganska svinig i första avsnittet. Det är inte för att han är snygg, jag lovar! Men som en vän av ordning tycker jag inte att det är helt dumt att han bokat in intervjuer för att hitta sin framtida fru. Oromantiskt? Ja. Men effektivt? Också ja! Sen behöver ju HR kopplas in omedelbart när det kommer till frågorna.

5. Det är befriande att Lady Danbury inte vill ha Newton i soffan

Miss Kate Sharma och miss Edwina Sharma i Bridgerton säsong 2
Foto: Netflix

Hundar är oftast jättegulliga. Samtidigt smutsar de ner möbler och kan ha tandsten som känns på flera meters avstånd. Men det ska man helst inte nämna för alla vet att personer som inte anser att hunden är människans bästa vän riskerar att klassas som empatilösa. Jag tycker därför att det är befriande att Lady Danbury inte döljer det faktum att hon inte vill ha hunden i soffan även om Newton är så gullig att man börjar prata bebisspråk.

6. Jag ska börja säga ”boiling the veg” när jag lagar mat

Featheringtons Bridgerton säsong 2
Foto: Netflix

Att Featheringtons är den fattigaste av de rika familjerna är inget nytt under solen. I denna säsong har nästan all personal lämnat dem. Ve och fasa, nu finns varken tjänare eller nya klänningar. Och det blir bara potatis till middag. Jag tycker Mrs. Varleys uttryck ”I am quite good at boiling the veg” var otroligt. Ska börja använda det så fort jag kokar någon form av grönsak.

7. ”So many flowers, when what I really seek is a gem” är en korrekt förklaring av Tinder

Drottningen Bridgerton säsong 2
Foto: Netflix

Drottningen anländer och konstaterar efter en snabb titt att ”So many flowers, when what I really seek is a gem”. Eftersom jag är förlovad (eller reserved by another, för att prata Bridgertonska) har jag själv inte Tinder. Det har dock inte hindrat mig från att swipea på mina vänners telefoner. När jag ser bild på kille med kompis, bild på kille med gädda i handen eller bild på kille med solglasögon känner jag exakt som drottning Charlotte.

8. Vad har du att erbjuda då Anthony???

Anthony Bridgerton säsong 2 på Netflix
Foto: Netflix

När Anthony lämnar dansen för att hänga lite med grabbarna på terrassen jämför han äktenskapet med att bära fotboja och skrattar sen gott åt att en av killarna föreslår att han ska välja en kvinna som inte har för mycket åsikter för att få henne ”wed, bed och bred”. Han förklarar sedan att hans fru måste vara av god kvalité. Fresh!!!! Vad har du själv att erbjuda då Anthony aka mr köper hellre sex än att sitta vid skrivbordet och signera lite papper??? Tur att den nya karaktären, miss Kate Sharma sätter honom på plats. I bid you goodnight Anthony!!!

9. Golda Rosheuvel måste ha starkast nacke av hela casten

Drottningen i Bridgerton på Netflix
Foto: Netflix

Golda Rosheuvel, som spelar drottning Charlotte måste ha otroligt stark nacke?! Hennes peruker är absolut högst. Vill bara take a moment för hjärtperuken. Perfekt balans av kostymdrama och glam. Förlåt alla historiker, jag vet att ni är vansinniga. Men erkänn att det vore roligt om de haft lite mer hjärtformade peruker FÖRR I TIDEN!

10. Det enda jag vill är att ha deeptalk på natten bland påskliljor!!!

Eloise och Pen i Bridgerton säsong 2
Foto: Netflix

Jag trodde aldrig att jag skulle ha det här på någon form av imaginär bucketlist. Men jag vill också ha deeptalk på natten med min bästis på ett fält som Pen och Eloise!!! Smita från den pågående festen och snacka skit vilandes på en bädd av det mjukaste gräs, omgiven av nyutslagna påskliljor. Vet någon om det går att lösa utan att förolämpa bonden som äger marken? Vill inte bli en influencer som förstör landets skördar.