Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Bridgerton-stjärnan Jonathan Bailey dolde sin sexualitet för karriärens skull

15 mar, 2022 
Jonathan Bailey i Bridgerton
Jonathan Bailey, som spelar Anthony Bridgerton i Netflix-serien Bridgerton, avslöjar i en ny intervju att han i början på sin karriär kände sig tvungen att dölja sin sin sexuella läggning för att få roller.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verklighetenBrand logo
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten

Den 25 mars har en ny säsong av succéserien Bridgerton premiär och äntligen kommer Lady Whistledown att uppdatera oss med senaste nytt om vad som händer i den brittiska societeten. Tyvärr kommer inte snyggingen Regé-Jean Page att återvända som Simon Basset, Duke of Hastings, i nya säsongen. I stället kommer vi att få följa nykomlingen Kate Sharmas (Sex Education-skådisen Simone Ashley) och Anthony Bridgertons (Jonathan Bailey) kärlekshistoria!

Kate Sharma och Anthony Bridgerton.
I säsong två spelar Simone Ashley nykomlingen Kate Sharma och Jonathan Bailey spelar den stilige Anthony Bridgerton.

Den första säsongen av Bridgerton ledde till flera skådisars genombrott, världen fick bland annat upp ögonen för den stilige Anthony Bridgerton, som ju spelas av Jonathan Bailey. Och i den nya säsongen är hans karaktär en av huvudpersonerna. Men resan till framgång har inte varit enkel för Jonathan. I en ny intervju med brittiska tidningen GQ öppnar stjärnan upp sig om svårigheterna att vara gay i skådespelarbranschen.

Annons

Jonathan Bailey: ”Trodde att jag var tvungen att vara hetero för att bli lycklig”

När Jonathan Bailey var i 20-årsåldern kom han ut för vänner och familj. Men känslan att få vara sig själv och kunna vara öppen med sin sexuella läggning varade inte länge. Som nybliven skådespelare insåg han snabbt att hans sexualitet skulle kunna bli ett hinder i karriären. Under en pilotinspelning hörde Jonathan någon säga till en av kollegorna:

”Det finns två saker som vi inte vill veta: om du är alkoholist eller om du är gay”.

De orden vägde tungt på Jonathan och efter det kände han sig tvungen att dölja sin sexuella läggning – av rädsla för att det skulle påverka karriären.

– Det enda som krävs är att en person med makt säger så, för det går rakt in i en, säger han och fortsätter:

– Så självklart trodde jag på det. Jag trodde att jag var tvungen att vara hetero för att bli lycklig.

Men efter en tid fick Jonathan nog och bestämde sig för att ta tillbaka kontrollen över sin sexualitet i det offentliga rummet.

– Jag kom till en punkt där jag tänkte ”Fuck this”, jag håller hellre hand med min pojkvän i offentligheten eller lägger ut en bild på mitt eget ansikte på Tinder utan att behöva oroa mig, än att få en roll.

Foto: TT och Netflix

Annons