Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

16 filmer som garanterat kommer få dig att gråta

03 mar, 2023 
AvPenellope Ness
16 filmer som garanterat kommer få dig att gråta
En blandning av klassiska filmer som du förmodligen redan sett och en del nya filmer som du kanske har missat. Vi listar filmerna som kommer att få dig att gråta – oavsett hur många gånger du ser dem!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 gripande filmer som alla borde se minst en gångBrand logo
5 gripande filmer som alla borde se minst en gång

Det finns de som alltid gråter till filmer, minsta lilla sorgligt ögonblick, och sen finns det personer som aldrig gråter. Men vissa filmer är helt enkelt gjorda för att krossa våra hjärtan och tvingar (nästan) alla att rycka åt sig en näsduk.

Vilken film får dig att gråta, oavsett hur många gånger du sett den? Vi listar 16 av de mest gripande filmerna som lyckas framkalla tårarna.

1. P.S. I Love You (2007)

P.S. I love you

Bland alla filmer som är menade att få oss att gråta, är P.S. I love you en som alltid lyckas med sitt uppdrag. Maken Gerry (Gerard Butler) dör av en hjärntumör. Medan hans fru, Holly (Hillary Swank) sörjer hans bortgång hittat hon plötsligt brev och presenter som hennes man i hemlighet förberett åt henne under sina sista dagar.

Annons

2. Carol (2015)

Carol

Carol är en amerikansk-brittisk romantisk dramafilm med stjärnor som Cate Blanchett och Rooney Mara i huvudrollerna. Filmen utspelar sig i New York under 1950-talet. Therese Belivet jobbar i ett varuhus på Manhattan, men drömmer om ett bättre liv. En dag träffar hon en äldre kvinna, Carol Aird, som genomgår en besvärlig skilsmässa. De blir genast attraherade av varandra och inleder en kärleksaffär. Men deras relation visar sig ha ett högt pris. Ha näsdukarna redo!

Annons

3. The Secret Life of Bees (2008)

The secret life of bees

Med Queen Latifah, Alicia Keys, Jennifer Hudson, Sophie Okonedo och Dakota Fanning i huvudrollerna, kommer filmversionen av The secret life of bees garanterat framkalla tårar. Den utspelar sig år 1964 i South Carolina. Lily Owens är en 14-årig flicka som plågas av minnena av sin döda mamma. För att komma bort från sitt ensamma liv, flyr hon med sin vårdnadshavare och vän Rosaleen, till en stad där hon hoppas få veta mer om sin mammas förflutna.

Annons

4. The Pursuit of Happyness (2006)

The pursuit of happyness

The pursuit of happyness är en film som får oss att gråta (nästan) hela speltiden. När Chris (Will Smith) och hans son (Jaden Smith) vräks från sin lägenhet, tvingas Chris göra en plan. Filmen är baserad på en sann historia och skildrar Chris Garners kamp att lyckas i livet, inte bara för sin egen skull, men också för sin unga son. Filmen uppmärksammar även USA:s bristande hjälp till de som är i behov eller särskilt utsatta. En film som framkallar ångest och stress, men som slutar på bästa tänkbara sätt!

Annons

5. Irreplaceable You (2018)

Irreplaceable you

Den här filmen kommer att ta dig på en känslomässig berg-och-dalbana. Vi får följa Abbie och Sam, som varit bästa vänner och känt varandra sedan 8 års ålder. Paret har äntligen förlovat sig när de får det plötsliga och hjärtkrossande beskedet, Abbie är dödssjuk. Och som en sista gåva till Sam blir hon angelägen om att välja ut hans livs nästa kärlek.

6. The Hate U Give (2018)

The hate u give

Om du inte har lust att kolla på en klyschig och klassisk romantisk dramafilm, kan The hate u give vara något för dig. Den moderna filmen skildrar nutida problem som uppstår runt om i världen. Amanda Stenberg spelar huvudrollen och den handlar om en 16-årings konflikt med polisen efter att de dödat hennes barndomsvän. En gripande berättelse som uppmärksammar den problematiska samhällsfrågan gällande polisbrutalitet och våld.

Annons

7. The Farewell (2019)

The farewell

Awkwafina, som spelar huvudrollen i The farewell har sagt att filmen gjorde henne till "ett emotionellt vrak", och fick henne att ringa sin mormor gråtande varje kväll. Den här filmen handlar om familj, sorg och samhörighet innan det ultimata avskedet. Och du kommer förmodligen också vilja slå en signal till någon du saknar lite extra efter att ha sett den.

8. Selena (1997)

Selena

Filmen skildrar den unga sångerskan Selena Quintanilla story. Huvudrollen spelas av Jennifer Lopez, och precis som de verkliga händelserna har filmen ett mycket sorgligt slut. Men filmen är också en vacker hyllning till den mexikansk-amerikanska popdrottningens liv. Och den bjuder självklart på otrolig musik!

Annons

9. A Star is Born (2018)

A star is born

A star is born är en musikalisk dramafilm och en som känns obligatorisk att se. Om du redan har sett och älskar Lady Gaga och Bradley Cooper-versionen, kan du se någon av dess föregångare. Antingen filmen från 1954 med Judy Garland och James Mason i huvudrollerna eller 1976-versionen med Barbara Streisand och Kris Kristofferson. Filmen må vara sorglig, men vi måste erkänna att vi är tacksamma att inte längre behöva höra låten Shallow på repeat.

Annons

10. Titanic (1997)

Titanic

Titanic är bland de mest klassiska romantiska Hollywoodfilmerna, skriven och regisserad av James Cameron, med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet spelar i huvudrollerna. Filmen handlar om de två fartygspassagerarna Jack och Rose som är från två väldigt olika världar. Paret blir förälskade i varandra och kämpar för att överleva den sjöolycka som deras fartyg RMS Titanic drabbats av. En riktig klassiker som alltid går att se om.

11. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback mountain

På tal om klassiker, självklart har prisvinnande och omtalade Brokeback mountain en plats på listan. Filmen skildrar en komplicerad romantisk relation mellan de två männen Jack (Jake Gyllenhaal) och Ennis (Heath Ledger) i västra USA. Under 20 år får vi följa deras liv och hur de måste hålla sin kärlek hemlig. En gripande och hjärtkrossande film som måste ses minst en gång!

Annons

12. A Walk to Remember (2002)

A walk to remember

Som många andra filmer på listan är A walk to remember baserad på romanen med samma namn. Den romantiska dramafilmen blivit en av de mest populära filmerna från 2000-talet, med en plötslig vändning som alltid lyckas få oss i tårar. Den handlar om skolans populära och coola Landon som bestraffas och hamnar i skolans dramaklubb. Där han träffar den obrydda och oemotståndliga Jamie. Vi får uppleva det bästa (och värsta!) som ung kärlek har att erbjuda.

Annons

13. Atonement (2007)

Atonement

En brittisk dramafilm av Joe Wright är baserad på Ian McEwans bok med samma namn. Succéfilmen har skådespelare som bland annat Keira Knightley, James McAvoy och Vanessa Redgrave i rollerna. Filmen handlar om hur Cecilias lillasyster Brionys fantasier och lögner får katastrofala konsekvenser för det unga kärleksparet Cecilia och Robbie. Filmen är både fängslande och frustrerande, minst sagt!

14. Marriage Story (2019)

Marriage story

Den Oscarsnominerade filmskaparen Noah Baumbach är regissören för den hyllade Marriage story. Det är en film om ett äktenskap i kris och en familj som kämpar för att hålla ihop. De välkända skådisarna Adam Driver och Scarlett Johansson spelar huvudkaraktärerna Charlie och Nicole Barber. Man kan inget annat än att känna sorgen över en förtvinande relation och en familj som genomgår en plågsam skilsmässa och vårdnadstvist.

Annons

15. Moonlight (2016)

Moonlight

Moonlight är en amerikansk dramafilm som är skriven och regisserad av Barry Jenkins och baserad på pjäsen In moonlight black boys look blue av Tarell Alvin McCraney. Filmen, som både nominerats och vunnit pris för bland annat bästa film, följer huvudkaraktären Chiron. Han är en ung, homosexuell, afroamerikansk man som växer upp i ett fattigt område i Miami med sin missbrukande mamma. Filmen är uppdelad i tre delar och vi får följa Chirons liv som barn, tonåring och vuxen. Se till att du har näsdukarna nära till hands!

Annons

16. Up (2009)

Up

Sist men inte minst har vi en film som får både stora som små att fälla ett par tårar. Filmen handlar om 78-åriga Carl Fredriksson och 8-åriga scouten Oskar. Carl vill förverkliga sin bortgångna frus dröm, att bo vid Paradisfallen i Venezuela. Han knyter fast hundratals ballonger på sitt hus och flyger iväg med det. Det han inte vet är att Oskar fastnat på Carls veranda, eftersom Oskar är benägen att hjälpa Carl för att förtjäna sin scoutmedalj. Deras resa lämnar ingen oberörd!

Foto: TT

5 grymma filmer av kvinnliga regissörer som du inte får missaBrand logo
5 grymma filmer av kvinnliga regissörer som du inte får missa

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons