Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Oväntade småroller skådisarna hade innan de slog igenom

06 feb, 2023 
AvPenellope Ness
Små rollerna som skådisarna hade innan de blev kända
Alla har vi fått jobba oss upp inom våra karriärer, och kändisarna är inget undantag. Från Penn Badgley till Jennifer Aniston – här är bevis på att även de små karaktärerna spelar stor roll!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Grammy Awards 2023: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Grammy Awards 2023: Se kändisarna på röda mattan

Med deras numera lyckade karriärer kan man lätt glömma att några av Hollywoods största skådespelare fått ta mindre roller innan de slog igenom. Här är exempel på kändisarnas bortglömda minijobb!

1. Tyler Posey

Tyler Posey

Innan han slog igenom med huvudrollen i Teen wolf var Tyler Posey med i tv-serien Smallville. Han spelade karaktären Javier som hade flyttat till USA från Mexiko för att leta efter sin mamma, men istället hamnar han i fångenskap hos lantbrukaren Jed McNally. Som tur är räddar Clark Kent dagen.

Annons

2. MILLIE BOBBY BROWN

Millie Bobby Brown

Unga Millie spelade en roll i tv-serien Greys anatomy. Det var en kortvarig roll, men skådespelaren stal showen totalt som Ruby – den oroliga dottern till en mamma som lider av sina andningssvårigheter. Idag är hon mer känd för sina roller som detektiven Sherlock Holmes yngre syster Enola och, självklart, Eleven från Stranger things.

3. Timothée Chalamet

Timothée Chalamet

Innan han blev en riktig hjärtekrossare med sitt genomslag i filmer som Call me by your name och Dune, var han med i serien Law and order. År 2009 spelade han karaktären Eric i den amerikanska dramaserien, en oskyldig ung pojke som blir skjuten i sitt egna hem.

Annons

4. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Jennifer Anistons stora år var helt klart 1994 när hon spelade en mindre roll som charmiga voluntärarbetaren Kiki Wilson i science fiction-serien Quantum leap. Och självklart var det året som Friends hade premiär.

5. Andrew Garfield

Andrew Garfield

Innan han räddade världen, maskerad som Spiderman, spelade Andrew Garfield New York-bon Frank i den brittiska tv-serien Doctor Who. Skådespelare är med i avsnitt 5 i den tredje säsong för dig som vill se!

Annons

6. Emilia Clarke

Emilia Clarke

Emilia Clarke blev ett välkänt namn när hon spelade Daenerys Targaryen i HBOs succéserie Game of thrones. Men hennes första roll var i tv-serien Doctors där hon spelade en ung universitetsstudent som blir förföljd av sin egna pappa.

7. Ryan Gosling

Vi har alla sett hunken Ryan Gosling i filmer som Crazy stupid love och The notebook, men (otippat nog) startade han sin skådespelarkarriär på Disney channel. I sina tidigare tonår var han med i programmet The Mickey mouse club, samt tv-serien Goosebumps.

Annons

8. Lady Gaga

Lady Gaga

När sångerskan Lady Gaga var 15 år spelade hon en liten roll i The Sopranos, en flicka som umgicks med A.J. Soprano, Tony Sopranos son. Men hennes del var så liten att hon inte ens nämndes i eftertexten.

9. Chloë Grace Moretz

Chloe Grace Moretz

Den 25-åriga skådespelaren Chloë Grace Moretz har varit i flera actionfyllda filmer de senaste tio åren. Men hon var även med i två avsnitt av tv-serien Desperate housewives. Hon spelade Sherri, en flicka som deltar i en skönhetstävling och som hamnar i korselden i Gabys kalkylerande planer.

Annons

10. Penn Badgley

Penn Badgley

Idag ser vi honom som den utstötta Dan Humphrey i Gossip girl eller stalkern Joe Goldberg i Netflix-serien You. Men innan hans mer välkända roller spelade den (nästan oigenkännbara) unga Penn Badgley en översittare i serien Will And Grace.

11. Shay Mitchell

Shay Mitchell

Ytterligare en You-skådespelare som också var med i serien Pretty little liars, medverkade i ett avsnitt av Degrassi: The Next Generation. Hon spelade en ung tjej som hoppat av gymnasiet för att bli modell.

Källa: Buzzfeed Foto: TT

Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-taletBrand logo
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons