Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Galna saker skådisar gjort för en filmroll

23 feb, 2023 
AvEmma Castman
Galna saker skådisar gjort för en filmroll
Även om du tillhör skådespelareliten i Hollywood krävs det hårt arbete för att kamma hem jobb. Spana in listan nedan och ta del av exempel på oväntade saker stjärnor gjort för en film!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se svenska skådespelare då och nuBrand logo
Se svenska skådespelare då och nu

Visste du att Angelina Jolie isolerade sig i veckor innan hon intog rollen som Gia Carangis i filmen Gia? Eller att Ryan Gosling och Michelle Williams flyttade ihop innan de spelade gifta i Blue Valentine? Här är ytterligare exempel på överraskande saker som några av våra mest hyllade skådespelare gjort inför storfilmer!

Så fick skådespelarna roller i storfilmer

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Filmen Gia skildrar fotomodellen Gia Carangis tragiska öde, kantat av både drogmissbruk och isolering. Angelina Jolie kände starkt för berättelsen och för att öka chanserna att få rollen förberedde hon sig ordentligt.

Annons

För att fullt ut förstå den ensamhet som Gia kände valde Jolie nämligen att isolera sig från sin omgivning i flera veckor. Hon träffade inte ens sin dåvarande man Jonny Lee Miller. Förhållandet tog slut kort därefter – men Jolie fick jobbet.

Kate Winslet

Kate Winslet

Kate Winslet slog igenom som Rose i Titanic, men att det var just hon som skulle inta rollen var inte helt självklart. Kate fick nämligen arbeta hårt för att övertala regissören James Cameron att hon var rätt person för jobbet.

Annons

Kate ska bland annat ha letat upp James privata nummer och jagat honom på telefon, samt skickat ett bud med rosor där det stod "Från din ros" på en lapp.

Ryan Gosling – och Michelle Williams

Ryan Gosling och Michelle Williams

I Blue Valentine spelar Ryan Gosling och Michelle Williams ett gift par, och för att bli ett med varandra och känna intimitet valde skådespelarna faktiskt att bo ihop i en månad. Eller bo och bo... De spenderade inte nätterna tillsammans, utan umgicks på dagtid med skådisen som spelade deras dotter.

Annons

Halle Berry

Halle Berry

När Halle Berry intog rollen som Vivian i 90-talsfilmen Jungle Fever valde hon att satsa allt och verkligen förbereda sig ordentligt. Berry fick nämligen i uppdrag att spela missbrukare och för att komma i rätt stämning valde hon att inte duscha på åtta veckor.

Margot Robbie

Margot Robbie

Även om Margot Robbie inte utförde alla komplicerade skridskotrick själv i I, Tonya gick hon verkligen in för att lära sig så mycket som möjligt. I snitt ska hon ha tränat fyra timmar om dagen, fem dagar i veckan.

Annons

Robert Pattinson

Robert Pattinson

När Robert Pattinson skulle inta rollen som skum bankrånare i Good Time valde han att förbereda sig på ett väldigt speciellt sätt. Filmen utspelar sig mestadels i New York Citys undre värld och för att känna sig ett med rollen stängde Robert in sig i en källarlägenhet i två månader. Han lät inget dagsljus komma in, sov och levde i samma kläder och bytte aldrig lakan.

Artikelinspiration: Collider

Foto: TT

5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons