Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Här är sommarens hetaste designsamarbeten

17 maj, 2022 
Sommarens två hetaste designsamarbeten 2022.
Sommar i sikte och två ikoniska designsamarbeten står redo att avslöjas! Här är samarbetena du kommer vilja hålla span på (och datumen de släpps).
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det fortsätter att flöda av kreativitet bland modeskaparna och titt som tätt avslöjas nya ikoniska samarbeten mellan modevärldens största kreatörer och märken. Vi har fått se allt från Fendi och Versaces legendariska modeögonblick när designkollektionen "Fendace" visades på Milano fashion Week (läs om det här) till AW21-visningen Gucci Aria där Gucci och Balenciaga lät sina världar samanstråla (läs om den här). Även Birkenstock fortätter att leverera med ikoniska designsamarbeten med allt från Manolo Blahnik till Dior.

Och det ser inte ut att ta stopp! Till sommaren 2022 finns givetvis ett par legendariska samarbeten att se fram emot. Och de två hetaste inkluderar två av världens största sportmärken – och modevärldens mest ikoniska märken.

Jacquemus x Nike

Den franska modeskaparen Simon Porte Jacquemus är utan tvekan en av tidens största modedesigners och under de 10 senaste åren har vi fått ses allt från den lilla ikonväskan Le Chiquito ta form till ett flertal drömlika visningar runt om i världen. Här senast var det SS22-visningen som hyllade det hawaiianska livet och visades precis vid strandkanten. I ett Instagram-inlägg avslöjar han nu sitt senaste projekt – ett designsamarbete med det legendariska sportmärket Nike.

Annons
Jacquemus x Nike.
Jacquemus x Nike.

På Instagram syns en sneak-peak av vad vi kan vänta oss den 28 juni, (datumet då kollektionen släpps exklusivt hos Jacquemus.com) och vi ser en hint av tennissportens typiska plagg som tydlig inspiration. I ett pressmeddelande delas information om en exklusiv kollektion som väntas samla allt från 90-talets typiska minikjol till unisex-sneakers. Tänk dig detta med Jacquemus detaljsäkra estetik med Nikes funktionella touch. Man längtar redan nu efter mer, eller hur?

Annons
Jacquemus x Nike.
Inspiration bakom Jacquemus x Nike.
Annons

– För detta samarbete med Nike ville jag skapa en kollektion som omtolkar atletiska damsportkläder på ett minimalt sätt. Jag har alltid inspirerats av vintage ACG-plagg och Nike-kampanjer från 90-talet. Med allt detta med mig i huvudet, designade vi en kollektion sportkläder för kvinnor med sensuella detaljer och neutrala färger. Tillsammans med min egen tolkning av Humara – min favoritsko från Nike. Det var viktigt för kollektionen att vara tillgänglig, för alla kroppar, och att vara en naturlig mix av Jacquemus-stil och Nike-prestanda, säger Simon Porte Jacquemus i ett pressmeddelande.

Håll utkik efter kollektionen här!

Gucci x Adidas

I början av juni, närmare bestämt den 7 juni 2022, landar även det omtalade designsamarbetet mellan Gucci och Adidas! Ett storslaget samarbete där en av världens största modehus och sportmärken slår sig samman. Med design av Alessandro Michele, Creative Director för Gucci, visas en kollektion som samlar de båda märkenas DNA och engagemang för bland annat innovation.

Annons

Så, vad kan vi vänta oss?

Tänk dig en färgstark kollektion som fångar de där typiska atletiska nyckelplaggen. Som Guccis prick över i:et står pigga kulörer och lekfulla kombinationer i fokus. Vi ser bland annat båda märkenas monogram stå som print och leka fritt. Även Adidas signaturrand syns som röd tråd genom den exklusiva kollektionen. Redan nu finns en sneak-peak på kollektionen för den som inte kan vänta till 7 juni, datumet när den limiterade kollektionen landar online hos Gucci.com och i utvalda butiker. ANNONS Se plaggen från kollektionen Gucci x Adidas här!

Annons
Gucci x Adidas mönstrade tracksuits.
Gucci x Adidas visar mixade monogram!
Stor festivalguide 2022Brand logo
Stor festivalguide 2022
Annons