Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderNew York Fashion WeekVårmode 2024Streetstyle

Se det bästa från Guccis kosmiska Cruise-visning för 2023

17 maj, 2022 
Det bästa från Guccis kosmiska Cruise-visning för 2023
Med stjärntecken som lyste upp på ett medeltida slott bakom modellerna presenterade Gucci sin Cosmogonie Cruise-kollektion för 2023. Galaxen var temat för kvällen och gästerna fick en gåva att minnas varje gång de ser upp mot himmeln.
Annons

Cruise-visningarna för 2023 avlöser just nu varandra. I början av maj bjöd Chanel in till visning med formel 1-tema i Monte Carlo och förra veckan presenterade Louis Vuitton sin Cruise-kollektion i San Diego med en vacker solnedgång som dekor.

Guccis kosmiska Cruise-visning i Italien

Och inte heller Gucci sparade på krutet när det var dags för modehuset att presentera sin Cruise-kollektion för 2023. Platsen var Castel del Monte – ett medeltida slott byggt på 1200-talet – i södra Italien.

Med inspiration från den tyska filosofen Walter Benjamin har Guccis Alessandro Michele skapat kollektionen som går under namnet ”Cosmogonie”.

Och det kosmiska temat var omöjligt att gå miste om. Stjärntecken lyste upp som dekor bakom modellerna, Alessandro Michele beskrev i presentationen sina tankar om hur allt i galaxen hänger ihop – och Guccis uppmaning löd "Remember to look up”. Att det dessutom var månförmörkelse samma kväll gjorde showen inte mindre dramatisk. Kollektionen som var fylld av paljetter, kristaller, pärlor och fjädrar lyste upp kvällshimmeln.

Annons

Gästernas stjärn-present

Och som det inte vore nog att bli inbjuden till en visning som denna, fick gästerna dessutom en välkomstpresent. Visserligen en något mer abstrakt gåva än en väska eller ett par örhängen som är vanligare – men ack så minnesvärd. Modehuset gav nämligen gästerna varsin stjärna, döpt i gästens namn.

Svenskt på catwalken

Det var svenskt dubbelt upp på catwalken. Lina Salomonsson öppnade visningen och Ask Putnik var ytterligare en svensk modell som bar upp kollektionen.

Det bästa från Guccis Cruise-visning 2023

Spana in deras looks – och alla de andra höjdpunkterna från visningen nedan.

Annons
Svenska modellen Lina Salomonsson öppnade Guccis visning.

.

Svenska modellen Ask Putnik gick Guccis visning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

TV: ELLE Talks – avsnitt 1

Annons
ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Foto: Imaxtree

Annons