Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskorParis Fashion Week

Dior presenterar exklusivt samarbete med Birkenstock

24 jan, 2022 
Det anrika franska modehuset Dior teamar ihop med Birkenstock! Den glada nyheten debuterades under herrmodeveckan i Paris och väntas släppas inom kort. Här är allt om unisex-tofflorna som du kommer vilja ha koll på.
Annons
5 modedetaljer I And just like that… som du förmodligen inte känner tillBrand logo
5 modedetaljer I And just like that… som du förmodligen inte känner till

Välkomna årets chicaste trädgårdsskor! Med tidigare samarbeten med designers som Proenza Schouler och Jil Sander+ i bagaget har det nu blivit dags för det ikoniska skomärket Birkenstock att få en fransk signatur. Nu presenterar nämligen det franska modehuset Dior ett drömmigt samarbete tillsammans med Birkenstock.

Dior x Birkenstock.
Broderade detaljer syntes på några av Dior x Birkenstock-skorna under AW22-visningen i Paris.

Dior avslöjade Birkenstock-samarbete under herrmodeveckan i Paris

Under förra veckans herrmodevecka i Paris presenterade Dior i vanlig ordning sin herrvisning för AW22 och var man riktigt uppmärksam på modellernas skoval kunde man se tydliga spår av ett designsamarbete med skomärket Birkenstock. Diors chefsdesigner Kim Jones visade en välskräddad AW22-kollektion där pricken över i:et utan tvekan blev unisex-tofflan signerad Dior x Birkenstock.

Annons
DIOR X Birkenstock herrmodeveckan i paris.
Dior x Birkenstock på catwalken.

I designsamarbetet presenteras två ikoniska skomodeller i ny tappning. Den ikoniska tofflan Tokio som lanserades för första gången år 1987 och sandalen Milano från 1965. Som en hyllning till Christian Diors passion och kärlek till trädgården visas skorna med funktionell stil där korksulan toppades med filt och mocka i säsongens neutrala palett. Inte minst den ikoniska grå färgen Dior Grey. Den funktionella stilen plockas även upp genom gummidetaljer och industriella spännen som speglar detaljerna i Diors ikoniska väska Saddle bag.

Dior x Birkenstock grå toffla.

Vi väntar givetvis med spänning på årets chicaste trädgårdsskor som väntas bli tillgängliga senare i år. Närmare bestämt juni 2022 – så lägg det på minnet om du också vill spana närmre på unisex-tofflor signerade Dior x Birkenstock.

Dior x Birkenstock grå tofflor med spänne.

Foto: Birkenstock, Imaxtree, Dior

Annons