Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Birkenstock och Jil Sander visar sommarens finaste tofflor

23 jun, 2021 
Birkenstock x Jil Sander limiterad kollektion Jil Sander+
Älskar du dina Birkenstocks? Då är det du som håller i dig för lagom till att högsommaren slår till ser vi ett nytt designsamarbete ta vid och vi skriker av glädje! Jil Sander+ ger dig sommarens mest stilsäkra tofflor och här är allt du vill veta.
Annons
Behind the scenes – se när Sabina Ddumba plåtas för ELLEBrand logo
Behind the scenes – se när Sabina Ddumba plåtas för ELLE

Glädjande besked för dig som älskar bekväma Birkenstocks och är svag för Jil Sanders minimalistiska perfektion. Lagom till att högsommarvärmen (förhoppningsvis) slår i taket kan vi tacka dessa två ikoniska märken som temat ihop sig för ett designsamarbete utan dess like. Vi ser mode möta funktion i säsongens hetaste designsamarbete Birkenstock x Jil Sander där den träffsäkra kollektionen Jil Sander+ kombinerar modehusets stilrena och lyxiga design med Birkenstocks typiska silhuett och höga komfort. Aldrig har vi trånat mer efter bekväma tofflor!

Annons
Klassiska sandalen Arizona i svart fotad på gräsmatta från designsamarbetet mellan Birkenstock x Jil sander.
Modell med katt i famnen och sandalerna Berlin i beige från Jil Sander x Birkenstock.

Ja tack till Jil Sander+

Jil Sander+ ger oss en limiterad kollektion med unisex-sandaler i fyra olika skomodeller där en neutral färgpalett nuddar allt från krämig vit/beige till klassiskt svart och en mild variant av olivgrön. De tidigare befintliga modellerna Arizona, Berlin och Milano hänger kvar men får en ny touch av Jil Sanders duo och Creative directors, Lucie and Luke Meier som trollar med nya drag där en allt mer överdimensionerad silhuett kombineras med en bredare, högre och rundare form.

Annons
sandfärgade sandalen Berlin från Birkenstock x Jil Sander.
modell med röda plagg och sandalerna Milano från Birkenstock x Jil Sander

Klassiska spännena får också en ny uppdaterad tunnare form och rejält förstorade remmar livar upp med formstarka knytrosetter, något som ger sandalerna den perfekta mixen av en hård men mjuk känsla. Sist men inte minst plockas en nykomling in, skomodellen Velan som är en uppdatering av sandalen Berlin. Skon har samma stängda front men uppdateras med ett mjukt knytband som viras runt anklarna – för en mer feminin och formstark stil.

Annons
Modellen Milano från Birkenstock x Jil Sander i creme med tre dekorativa remmar.
Modellen Milano i creme med tre dekorativa remmar kommer även i svart. Skorna finns att köpa här.
Klassiska modellen Arizona från Birkenstock x Jil Sander i svart med remmar och råa kanter, denna kommer även i krämig vit.
Klassiska modellen Arizona i svart med remmar och råa kanter som även finns i krämig vit. Skorna finns att köpa här.
Birkenstock x Jil Sander, skomodellen Berlin med stängd front och en slät enkel rem baktill. Finns i färgerna oliv, svart och creme.
Berlin är modellen med stängd front och en slät enkel rem baktill. Finns i färgerna oliv, svart och creme. Skorna finns att köpa här.
Annons
Senaste tillskottet Velan med stängd front och dekorativt knytband kommer både i svart och krämvitt.
Senaste tillskottet Velan med stängd front och dekorativt knytband kommer både i svart och krämvitt. Skorna finns att köpa här.

Vart? När? Hur?

Den som är sugen behöver inte vänta länge, men det gäller att vara på hugget. Den limiterade designkollektionen Jil Sander+ kommer släppas i omgångar, först online hos 1774.com, jilsander.com and mytheresa.com från och med den 1 juli och sedan tillgänglig hos utvalda återförsäljare i butik från och med 8 juli. Så se så, dags att se till att ställa en notis på påminnelse om du, liksom vi, vill upptäcka mer!

Annons