Versace och Fendi skapar legendariskt modeögonblick tillsammans

27 sep, 2021 
Versace och Fendi i samarbete under Milano Fashion Week SS22
Versace och Fendi avslutade precis Milano Fashion Week på det mest ikoniska sättet någonsin – när de presenterade ett kreativt samarbete under namnet "Fendace".
Annons
Stockholm Fashion Week – ELLE möter Filippa Agaton
Stockholm Fashion Week – ELLE möter Filippa Agaton

Tidigare under veckan gav Versaces chefsdesigner Donatella Versace en hint på sociala medier om att ett samarbete var på gång med Fendis chefsdesigner Kim Jones. Och under Milano Fashion weeks sista dag presenterade de två stora ikoniska modehusen deras första legendariska samarbete tillsammans "Fendace".

Versace by Fendi - Fendi by Versace

Resultatet, två kollektioner som fått namnen Versace by Fendi och Fendi by Versace efter att de två modeskaparna bytt roller och skapat unika kollektioner utifrån varandras. signaturplagg och mönster. De två kollektionerna fokuserar på firandet av italienskt mode och tillsammans står de nya påhittade namnet Fendace för frihet, nöje och skicklighet.

Annons
Versace och Fendi blir ett under "Fendace".

"Det är första gången i modehistorien: två designers i en kreativ dialog skapad från respekt och vänskap. Det ledde till att vi bytte roller för att skapa dessa två kollektionerna, säger Donatella Versace i ett pressmeddelande efter presentationen.

Men det är inte första gången två stora modehus går ihop, tidigare i år chokade Gucci och Balenciaga modevärlden när de för första gången presenterade en kollektion ihop. Balenciagas signaturmodell Hourglass, visades bland annat fram men med Guccis grafiska mönster. Liknande ser vi nu mellan Fendi och Versace. Och fler samarbeten av den här sorten – stora modehus emellan – kommer med stor säkerhet ske framöver.

Annons

Se kollektionen "Versace by Fendi – Fendi by Versace" här:

Versace by Fendi blandar bland annat Fendi-Monogrammet med Versace Greek Key-motiv medans Fendi by Versace går mer åt punkrock-hållet med säkerhetsnålar och olika tecken och symboler. Vilket ger ett mer ungdomligt uttryck till Fendi som vi känner det. Spana in kollektionerna här!

Versace by Fendi
Versace by Fendi look
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Foto: Versace.

Annons