Så tar du tillvara på säsongens bästa primörer

Så tar du tillvara på säsongens bästa primörer

Naturens rika skafferi bjuder på färska, fräscha primörer, fullproppade med smak och nyttigheter. Välj ut några av rätterna eller laga alla och bjud in till skördefest!
11 augusti, 2022
Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Slå på ljud

Ta tillvara på årets bästa primörer med denna lätta, smakrika meny där trädgårdens stjärnor står i centrum. Börja med att bjuda på små lyxiga cruditéer med färskostkräm. Stekt svamp med majs och mandel som serveras tillsammans med nygrillade flatbröd och grön sparris som med nässlor och citronbervena är två mellanrätter som låter primörerna skina. Vår favorit är såklart allt som har med färskpotatis att göra, här med sina nya smakbästisar ärter och libbsticka. Till efterrätt blir det något nytt och annorlunda – fänkålsgranita med grädde och vinbär.

CRUDITÉER MED FÄRSKOSTSKRÄM

Trädgårdens primörer och späda blad med en god dippsås.

Till recept>>

Starta med cruditéer med färskostkräm
Stine Christiansen

STEKT SVAMP MED MAJS, MANDEL OCH GRILLADE FLATBRÖD

Det goda nygräddade brödet blir pricken över i här!

Till recept>>

Laga stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd
Stine Christiansen
Våra veganska favoriter – 7 goda recept

GRÖN SPARRIS MED NÄSSLOR OCH CITRONVERBENA

Hittar du inte nässlor, öka mängden spenat.

Till recept>>

Så gör du grön sparris med nässlor och citronverbena
Stine Christiansen

FÄRSKPOTATIS MED ÄRTER, LIBBSTICKA OCH FLÄDER

Färskpotatisen – denna älskade primör, här med idel trevliga smakkompisar.

Till recept>>

Bjud på färskpotatis med ärter, libbsticka och fläder
Stine Christiansen

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Se klippet här!

FÄNKÅLSGRANITA MED GRÄDDE OCH VINBÄR

Granita återfinns ofta i mellanakten för att svalka gommen mellan rätterna, men här låter vi den spela huvudrollen i en dessert med gräddig botten.

Till recept>>

Till efterrätt blir det fänkålsgranita med grädde och vinbär
Stine Christiansen