Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Cruditéer med färskostskräm

12 jul, 2022 
AvMorten Shou
Recept på cruditéer med färskostskräm
Bjud på trädgårdens primörer med en frisk färskostskräm som spetsas med spirulina.
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Cruditéer med färskostskräm

Trädgårdens primörer och späda blad med en god dippsås.

Bjud på cruditéer med färskostskräm

4 portioner

Du behöver:

2 knippen morötter med blast
2 knippen rädisor med blast
2 romansallatshuvuden
Rapsblommor

Annons

Färskostskräm:

50 g skalade solroskärnor
Havssalt
Olivolja
100 g naturell färskost
100 g crème fraiche 40%
1 tsk spirulina

Gör så här:

  1. Ansa alla grönsaker och örter och lägg dem på ett fat.
  2. Lägg solroskärnorna i en kastrull, täck med vatten och tillsätt 1 tsk salt. Koka tills vattnet kokat bort. Tillsätt olivolja när allt vatten ångat bort.
  3. Blanda färskost och crème fraiche till en slät kräm. Rör ner kokta solroskärnor, smaka av med salt. Strö lite spirulina på toppen. Servera det gröna med färskostskräm.

Foto: Stine Christiansen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons