Cruditéer med färskostskräm

Recept på cruditéer med färskostskräm

Stine Christiansen
Bjud på trädgårdens primörer med en frisk färskostskräm som spetsas med spirulina.
12 juli, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Cruditéer med färskostskräm

Trädgårdens primörer och späda blad med en god dippsås.

Bjud på cruditéer med färskostskräm
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

2 knippen morötter med blast
2 knippen rädisor med blast
2 romansallatshuvuden
Rapsblommor

Färskostskräm:

50 g skalade solroskärnor
Havssalt
Olivolja
100 g naturell färskost
100 g crème fraiche 40%
1 tsk spirulina

Vegetarisk 5-rättersmeny med säsongens primörer

Gör så här:

  1. Ansa alla grönsaker och örter och lägg dem på ett fat.
  2. Lägg solroskärnorna i en kastrull, täck med vatten och tillsätt 1 tsk salt. Koka tills vattnet kokat bort. Tillsätt olivolja när allt vatten ångat bort.
  3. Blanda färskost och crème fraiche till en slät kräm. Rör ner kokta solroskärnor, smaka av med salt. Strö lite spirulina på toppen. Servera det gröna med färskostskräm.

Foto: Stine Christiansen