Cruditéer med färskostskräm
Trädgårdens primörer och späda blad med en god dippsås.
4 portioner
Du behöver:
2 knippen morötter med blast
2 knippen rädisor med blast
2 romansallatshuvuden
Rapsblommor
Färskostskräm:
50 g skalade solroskärnor
Havssalt
Olivolja
100 g naturell färskost
100 g crème fraiche 40%
1 tsk spirulina

Vegetarisk 5-rättersmeny med säsongens primörer
Gör så här:
- Ansa alla grönsaker och örter och lägg dem på ett fat.
- Lägg solroskärnorna i en kastrull, täck med vatten och tillsätt 1 tsk salt. Koka tills vattnet kokat bort. Tillsätt olivolja när allt vatten ångat bort.
- Blanda färskost och crème fraiche till en slät kräm. Rör ner kokta solroskärnor, smaka av med salt. Strö lite spirulina på toppen. Servera det gröna med färskostskräm.
Foto: Stine Christiansen