Färskpotatis med ärter, libbsticka och fläder

Recept på färskpotatis med ärter, libbsticka och fläder

Stine Christiansen
Hela året längtar vi efter färskpotatisen så lyxa till den ordentligt med ärter, libbsticka och fläder.
12 juli, 2022
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Slå på ljud

Färskpotatis med ärter, libbsticka och fläder

Färskpotatisen – denna älskade primör, här med idel trevliga smakkompisar.

Njut av färskpotatis med ärter, libbsticka och fläder
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

800 g färskpotatis
1 stjälk libbsticka
200 g spritade färska ärter
2 msk smör
2 gräslöksblommor
1 fläderblomma

Färskpotatis med brynt smör och rostat bovete – så gör du

Gör så här:

  1. Koka potatis i rikligt saltat vatten med libbsticka i 5–7 minuter. Spara lite libbsticka till garnering. Ta kastrullen från värmen och låt potatisarna stå och dra i det heta vattnet i ytterligare 5–7 minuter. De ska ha lite tuggmotstånd.
  2. Låt de färska ärterna värma i kokvattnet ett par av de sista minuterna. Vänd nykokta ärter och potatisar i smör och servera i små skålar. Garnera med gräslöksblommor, libbsticka och fläderblommor.

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Se klippet här!

Foto: Stine Christiansen