Färskpotatis med ärter, libbsticka och fläder
Färskpotatisen – denna älskade primör, här med idel trevliga smakkompisar.
4 portioner
Du behöver:
800 g färskpotatis
1 stjälk libbsticka
200 g spritade färska ärter
2 msk smör
2 gräslöksblommor
1 fläderblomma

Färskpotatis med brynt smör och rostat bovete – så gör du
Gör så här:
- Koka potatis i rikligt saltat vatten med libbsticka i 5–7 minuter. Spara lite libbsticka till garnering. Ta kastrullen från värmen och låt potatisarna stå och dra i det heta vattnet i ytterligare 5–7 minuter. De ska ha lite tuggmotstånd.
- Låt de färska ärterna värma i kokvattnet ett par av de sista minuterna. Vänd nykokta ärter och potatisar i smör och servera i små skålar. Garnera med gräslöksblommor, libbsticka och fläderblommor.
Foto: Stine Christiansen