Stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd
Det goda nygräddade brödet blir pricken över i här!
4 portioner
Du behöver:
25 g mandlar
500 g ostronskivling
Olivolja
Havssalt
200 g majs
50 g parmesan
1 knippe färsk dragon
Flatbröd:
3 dl (200 g) vetemjöl
2 msk naturell yoghurt
1 dl kallt vatten
1 tsk havssalt
Olivolja till stekning

Svamppaté med picklad rödlök
Gör så här:
- Börja med bröden: Blanda alla ingredienser till en slät och jämn deg. Dela den i 4 bitar. Kavla ut till tunna pannkakor och grädda gyllene i lite olivolja i en varm stekpanna på bägge sidor.
- Rosta mandlarna i en varm, torr panna. Hacka dem grovt. Rensa svampen. Hetta upp stekpannan och stek svampen i olivolja på medelvärme så den blir gyllene. Krydda med salt och ta upp ur pannan. Stek majskornen och krydda med salt.
- Fördela stekt svamp och majs på tallrikar. Riv parmesan och strö dragon över. Servera genast.
Foto: Stine Christiansen