Svamppaté med picklad rödlök

Recept på svamppaté med picklad rödlök

Skovdal Nordic
Vår krämiga svamppaté gör sig som allra bäst med en bit bröd, toppad med picklad rödlök. Men helt ärligt – den fungerar utmärkt som tillbehör till det mesta.
14 oktober, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Svamppaté med picklad rödlök

Krämig och härlig, perfekt till en brödbit.

Så gör du svamppaté med picklad rödlök
Skovdal Nordic

10 bufféportioner

Du behöver:

50 g smör
1 gul lök, finhackad
250 g trädgårdschampinjoner, finhackade
3 vitlöksklyftor
1 rosmarinstjälk, repad
2 msk konjak eller sherry
Salt och nymalen svartpeppar
½ dl grädde
75 g färskost

Picklad rödlök:

2 rödlökar
2 dl äppelcidervinäger
½ dl socker
½ tsk pepparkorn
1 stjärnanis

Så gör du:

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna, stek löken tills den mjuknar men inte får färg. Tillsätt finhackade champinjoner och stek tills de tappat sitt vatten och fått fin stekyta, cirka 10-15 minuter.
  2. Rör ner vitlök och örter, stek vidare någon minut. Tillsätt sedan alkohol och rör om tills alkoholen dunstat. Tillsätt salt och peppar och låt svalna till rumstemperatur. Lägg svampröran i en matberedare och mixa till en slät smet. Tillsätt sedan grädde och ost och mixa till en grov paté. Häll upp i en form och låt vila i kyl 30 minuter.
  3. Skala rödlöken och skär i mindre båtar. Koka upp äppelcidervinäger, socker, pepparkorn och stjärnanis i en kastrull. Häll över rödlöken och låt svalna. Låt dra minst 4 timmar i kyl, gärna över natten.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Missa inte

6 lyxiga och lättlagade recept med svamp

Vad sägs om en lyxig soppa eller krämig gryta?

Värmande svamp- och fläskfilégryta med morotsmos

Njut av en god gryta i höstmörkret!

Krämiga och goda pastarätter med svamp

Med svamp som råvara!