Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Svamppaté med picklad rödlök

14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på svamppaté med picklad rödlök
Vår krämiga svamppaté gör sig som allra bäst med en bit bröd, toppad med picklad rödlök. Men helt ärligt – den fungerar utmärkt som tillbehör till det mesta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Svamppaté med picklad rödlök

Krämig och härlig, perfekt till en brödbit.

Så gör du svamppaté med picklad rödlök

10 bufféportioner

Annons

Du behöver:

50 g smör
1 gul lök, finhackad
250 g trädgårdschampinjoner, finhackade
3 vitlöksklyftor
1 rosmarinstjälk, repad
2 msk konjak eller sherry
Salt och nymalen svartpeppar
½ dl grädde
75 g färskost

Picklad rödlök:

2 rödlökar
2 dl äppelcidervinäger
½ dl socker
½ tsk pepparkorn
1 stjärnanis

Så gör du:

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna, stek löken tills den mjuknar men inte får färg. Tillsätt finhackade champinjoner och stek tills de tappat sitt vatten och fått fin stekyta, cirka 10-15 minuter.
  2. Rör ner vitlök och örter, stek vidare någon minut. Tillsätt sedan alkohol och rör om tills alkoholen dunstat. Tillsätt salt och peppar och låt svalna till rumstemperatur. Lägg svampröran i en matberedare och mixa till en slät smet. Tillsätt sedan grädde och ost och mixa till en grov paté. Häll upp i en form och låt vila i kyl 30 minuter.
  3. Skala rödlöken och skär i mindre båtar. Koka upp äppelcidervinäger, socker, pepparkorn och stjärnanis i en kastrull. Häll över rödlöken och låt svalna. Låt dra minst 4 timmar i kyl, gärna över natten.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Annons