Risotto på nytt sätt – 3 spännande recept
En av anledningar till att vi älskar risotto så mycket är att det är en maträtt som går att variera och smaksätt på massor av sätt. Många kanske tror att det är svårt att göra risotto men det krävs först och främst tålamod, när du väl lärt dig tekniken så sitter den. Då kan det vara hög tid att testa något nytt i pannan – vad sägs om kornotto med rödbetor, färskost och rödbetor? Eller varför inte en krämig svampotto? Båda görs på matkorn istället för det klassiska risottoriset. Vill du däremot använda det klassiska riset har vi en riktigt god rosmarinrisotto med smörstekta rotfrukter att rekommendera!
Kornotto med rödbetor
Färgstark och smakstark risotto med matkorn, färskost och rödbetor. Toppas med krispig salvia och riven parmesan.
Recept: Kornotto med rödbetor
svampotto med nötter och timjan
Sätt nordisk twist på din risotto med matkorn, svamp, nötter och timjan.
Recept: Krämig svampotto
Rosmarinrisotto med smörstekta rotfrukter
Denna krämiga risotto smaksätts med rosmarin och serveras med smörstekta morötter och palsternacka.
Recept: Rosmarinrisotto med rotfrukter