Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips

Kornotto med ­rödbetor och ­krispig salvia

30 aug, 2025
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på kornotto med rödbetor och krispig salvia
Låt dig inte luras av namnet. det går lika bra att göra risotto på matkorn! Här gör vi en kornotto med rödbetor, färskost och salvia istället.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsåsBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsås

Kornotto med ­rödbetor och ­krispig salvia

Här gör vi ”risotto” på matkorn istället för ris. Med rödbetor, färskost och salvia får den en härlig färg och smak.

Annons

2 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g skalade rödbetor
1 rödlök
125 g matkorn eller pärldinkel
4–5 dl hönsbuljong
4–8 färska salviablad
10 g smör
75 g färskost
Salt och svartpeppar
Hackad persilja
Grovriven parmesan

Gör så här:

  1. Skär rödbetorna i små tärningar och finhacka rödlöken.
  2. Lägg rödbetstärningarna, lökhacket och matkorn i en kastrull. Häll på buljongen och koka upp. Låt sjuda på medelvärme i ca 20 minuter. Rör om då och då och späd eventuellt med mer buljong om det behövs.
  3. Stek salviabladen frasiga i smöret på låg värme.
  4. Rör ner färskosten i risotton, salta och peppra. Servera rätten i djupa tallrikar och toppa med krispiga salviablad, hackad persilja och riven parmesan.
Så gör du alkoholfri Virgin Pina ColadaBrand logo
Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Foto: Betina Hastoft

Annons