Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

8 lyxiga och goda midsommartårtor

04 jun, 2021 
AvSara Ericsson
Midsommartårtor
Finns det något somrigare än en riktigt fluffig tårta toppad med säsongens alla bär? Nej knappast! Vi listar 8 somriga och lyxiga tårtor – perfekta att servera till midsommar.
Annons
Så gör du sommarens godaste limoncello-drinkBrand logo
Så gör du sommarens godaste limoncello-drink

Vi har nog alla starka barndomsminnen från varma sommardagar och den där alldeles perfekta jordgubbstårtan serverades. Att avrunda sommarmiddagarna med en riktigt lyxig tårta är lika självklart nu som då.

Den klassiska gräddtårtan med jordgubbar är aldrig fel. Men det kan vara kul och utmanande att variera tårtbaket. Och när fatet väl ställs fram är det ingen som blir besviken! Vi listar 8 goda och lyxiga tårtrecept att inspireras av som passar perfekt till midsommar.

1. Gräddig prinsesstårta med rabarber

Klassisk prinsesstårta med en somrigare twist! Sommarskatten rabarber piggar upp och möter sötman med viss beska. Du bara måste våga utmana prinsesstårtan med läskande rabarberkompott!

Annons
Gräddig prinsesstårta med rabarber

2. Hallontårta med mandelmassa

En ljuvlig hallontårta med mandelmassa. Läcker fyllning med vispgrädde, crème fraiche och rivet citronskal. Toppa sedan tårtan med hallon och mandelspån.

Hallontårta med mandelmassa

3. Trikolor glasstårta på browniebotten

Alla goda ting är tre – och här är de samlade i en och samma tårta. Vaniljglass, jordgubbsglass och brownie. En oemotståndlig glasstårta!

Annons
Trikolor glasstårta på browniebotten

4. Gräddtårta med sommarbär

En hög och mycket dekorativ sommartårta. Dessutom riktigt god med vaniljkräm, grädde och sommarens alla röda bär.

Gräddtårta med sommarbär

5. Chokladtårta med bär och vit chokladmousse

En krispig tårtbotten gjord på choklad. Förbered den vita chokladmoussen kvällen innan och tillsätt sedan massa gott som hallon, björnbär, blåbär och röda vinbär.

Annons
Chokladtårta med bär och vit chokladmousse

6. Marängtårta med peach melba

Persika, hallonsås och vaniljglass ihop med sockersöt maräng. Klassiska peach melba har en given plats på sommarens tårtfat.

Marängtårta med peach melba

7. Snabb gräddtårta med marängfyllning

Skapa tårtmagi på bara 15 minuter. Det kan inte bli enklare än att slänga ihop den här gräddtårtan med hallonsylt, vaniljvisp och maränger.

Annons
Snabb gräddtårta med marängfyllning

8. Klassisk jordgubbscheesecake

Ett säkert kort på tårtbordet är cheesecaken. Addera jordgubbar för en somrigare variant av den uppskattade efterrätten.

Klassisk jordgubbscheesecake
Annons