8 lyxiga och goda midsommartårtor

Midsommartårtor

Finns det något somrigare än en riktigt fluffig tårta toppad med säsongens alla bär? Nej knappast! Vi listar 8 somriga och lyxiga tårtor – perfekta att servera till midsommar.
04 juni, 2021
Så gör du sommarens godaste limoncello-drink
0:49

Efter reklamen: Så gör du sommarens godaste limoncello-drink

(0:49)

Slå på ljud

Vi har nog alla starka barndomsminnen från varma sommardagar och den där alldeles perfekta jordgubbstårtan serverades. Att avrunda sommarmiddagarna med en riktigt lyxig tårta är lika självklart nu som då.

Den klassiska gräddtårtan med jordgubbar är aldrig fel. Men det kan vara kul och utmanande att variera tårtbaket. Och när fatet väl ställs fram är det ingen som blir besviken! Vi listar 8 goda och lyxiga tårtrecept att inspireras av som passar perfekt till midsommar.

1. Gräddig prinsesstårta med rabarber

Klassisk prinsesstårta med en somrigare twist! Sommarskatten rabarber piggar upp och möter sötman med viss beska. Du bara måste våga utmana prinsesstårtan med läskande rabarberkompott!

TILL RECEPTET>>

2. Hallontårta med mandelmassa

En ljuvlig hallontårta med mandelmassa. Läcker fyllning med vispgrädde, crème fraiche och rivet citronskal. Toppa sedan tårtan med hallon och mandelspån.

TILL RECEPTET>>

3. Trikolor glasstårta på browniebotten

Alla goda ting är tre – och här är de samlade i en och samma tårta. Vaniljglass, jordgubbsglass och brownie. En oemotståndlig glasstårta!

TILL RECEPTET>>

4. Gräddtårta med sommarbär

En hög och mycket dekorativ sommartårta. Dessutom riktigt god med vaniljkräm, grädde och sommarens alla röda bär.

TILL RECEPTET>>

5. Chokladtårta med bär och vit chokladmousse

En krispig tårtbotten gjord på choklad. Förbered den vita chokladmoussen kvällen innan och tillsätt sedan massa gott som hallon, björnbär, blåbär och röda vinbär.

TILL RECEPTET>>

6. Marängtårta med peach melba

Persika, hallonsås och vaniljglass ihop med sockersöt maräng. Klassiska peach melba har en given plats på sommarens tårtfat.

TILL RECEPTET>>

7. Snabb gräddtårta med marängfyllning

Skapa tårtmagi på bara 15 minuter. Det kan inte bli enklare än att slänga ihop den här gräddtårtan med hallonsylt, vaniljvisp och maränger.

TILL RECEPTET>>

8. Klassisk jordgubbscheesecake

Ett säkert kort på tårtbordet är cheesecaken. Addera jordgubbar för en somrigare variant av den uppskattade efterrätten.

TILL RECEPTET>>