Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Recept: Veckomeny med inspiration från världens alla hörn

14 jun, 2021 
AvSara Ericsson
Inspirerande veckomeny
Saknar du också att resa utomlands? Tillaga en smakresa på hemmaplan och ta smakerna hem till dig. Vi listar 7 recept som tar smaklökarna på en jorden runt resa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträttenBrand logo
Popcornsallad: Så gör du den trendiga maträtten

Tänk dig att sitta på en strand längst franska rivieran och avnjuta en chèvre-sallad till ljudet av havet som når stranden. Eller varför inte drömma sig bort till en solvarm och pittoresk gränd i Italien? I tider där resandet är begränsat får vi helt enkelt ta världens alla smaker hem till oss. Att resa utomlands på tallriken är både inspirerande, roligt och GOTT! Vi listar 7 recept för en sjudagarsmeny och en ännu längre smakresa på hemmaplan.

MÅNDAG

FRANKRIKE: CHÈVRE CHAUD-SALLAD PÅ FRANSKT VIS

Vad passar bättre än att inleda veckan med en smaktripp till Frankrike? Tillaga en chèvre chaud – gratinerad getost på franskt vis. Addera en läcker sallad och den varma chévren på ett rostat bröd och vips så har du tagit Paris till köksbordet.

Annons

TILL RECEPTET>>

CHÈVRE CHAUD-SALLAD PÅ FRANSKT VIS

TISDAG

VIETNAM: VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED TRE MAGISKA DIPPSÅSER

Vårrullar passar lika bra på middagsbordet som till plockbuffén. Fyll dem med räkor, avokado och krispiga grönsaker. Doppa i en god dippsås med ingefära, soja och honung. Ät, njut och dröm dig bort till en uteservering i Hanoi.

TILL RECEPTET>>

VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED TRE MAGISKA DIPPSÅSER

ONSDAG

GREKLAND: GREKISK BONDSALLAD MED FETAOST OCH OLIVER

Lättlagat och otroligt gott! En klassisk grekisk sallad med fetaost, gurka, rödlök och ett gäng tomater är helt klart underskattad. Servera ihop med nybakat bröd och toppa med en vinägerdressing. Första tuggan tar oss till Thessaloníki.

Annons

TILL RECEPTET>>

GREKISK BONDSALLAD MED FETAOST OCH OLIVER

TORSDAG

USA: AMERIKANSKA PANNKAKOR

Luftigare och betydligt mer smakrik än den traditionella svenska pannkakan, ja så tillagar amerikanerna allra helst sina platta favoriter. Dessutom snålar de inte med tillbehören. Färska bär och lönnsirap gör rätten lika rätt och god till middag, dessert eller brunch. De fluffiga pannkakorna för tankarna till en myllrande plats i New York.

TILL RECEPTET>>

AMERIKANSKA PANNKAKOR

FREDAG

MEXIKO: FISH TACOS MED HOT MAYO OCH MANGOSALSA

En smakbomb i en och samma rätt. Krispig pankofriterad torsk tillsammans med sötstark mangosalsa och en krämig hot mayo ger en fräsch och kryddig smakupplevelse inspirerad av Mexikos västkust.

Annons

TILL RECEPTET>>

FISH TACOS MED HOT MAYO OCH MANGOSALSA

LÖRDAG

ITALIEN: PIZZA BIANCO MED KRONÄRTSKOCKSKRÄM

En pizza utan tomatsås är minst lika god som den klassiska pizzan. Utmana den italienska favoriten med en god kronärtskockskräm i botten. Addera parmesan, potatis, fänkål och pinjenötter – denna måste du bara testa och drömma dig bort till Rom.

TILL RECEPTET>>

PIZZA BIANCO MED KRONÄRTSKOCKSKRÄM

SÖNDAG

SPANIEN: PAELLA MED TORSK

En spansk paella fylld med godsaker blir lätt en favorit på middagsbordet. Den klassiska paellan innehåller allt som oftast skaldjur. I den här favoriten står torsk och saffran i fokus och utgör en himmelskt god kombination. Likväl på ditt köksbord som i Sevilla.

TILL RECEPTET>>

PAELLA MED TORSK

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons