Fish tacos med hot mayo och mangosalsa

Fish tacos med hot mayo och mangosalsa.

Krispig pankofriterad torsk tillsammans med sötstark mangosalsa och krämig hot mayo ger en fräsch, kryddig smakupplevelse inspirerad av Mexikos västkust.
07 oktober, 2016

4 personer

Du behöver:

1 paket mini tortillas (t.ex. Old El Paso Stand ‘N’ Stuff)

Pankofriterad fisk:

600 g torskfilé

1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1,5 dl vetemjöl

1 ägg

3 dl pankoströbröd

1 liter rapsolja

Hot mayo:

2 dl majonnäs

4 msk Srirachasås eller annan stark chilisås

salt & peppar

Mangosalsa:

200 g mango, färsk eller tinad frusen

1 röd chili

juice från en halv lime

2 msk olivolja

1 msk äppelcidervinäger

färsk koriander efter smak

salt & peppar

Gör så här:

Skär fisken i större bitar. Salta och peppra. Doppa i mjöl, vispat ägg och sist i pankoströbrödet. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4–5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

Hot mayo:

Blanda majonnäs och stark sås, smaka av med salt och peppar.

Mangosalsa:

Skär mangon i mindre bitar. Finhacka chilin. Blanda allt tillsammans med limejuice, olivolja och äppelcidervinäger. Tillsätt koriander efter smak och smaka av med salt och peppar.

Garnera med kokosflakes och ringla över hot mayo.

Fish tacos med hot mayo och mangosalsa.

Fish tacos med hot mayo och mangosalsa.

Foto och recept: Old El Paso