Chèvre chaud-sallad på franskt vis

Recept på chèvre chaud-sallad

Betina Hastoft
Chèvre chaud – gratinerad getost på franskt vis! En läcker sallad med med varm chèvre på rostat bröd. Nästan för bra för att vara sann!
28 maj, 2021
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Chèvre chaud-sallad

Salt, lite sött och syrligt, lent och krispigt i underbar förening.

Så gör du chèvre chaud-sallad
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

200 g chèvre
8 skivor baguette
2 tsk flytande honung
1 huvudsallat
1 lollo rosso-sallat
100 g rucola
10 soltorkade tomater i olja dressing
2 tsk dijonsenap
2 tsk honung
1 dl olivolja
2 msk hallonvinäger

Honungsrostade nötter:

35 g mandlar
35 g pinjenötter
2 tsk honung
¼ tsk salt

Till servering:

Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180° varmluft. Blanda mandlar, pinjenötter, honung och salt och fördela på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Baka sprött och gyllene i ugnen i 6–7 minuter. Vänd ett par gånger under tiden.
  2. Låt ugnen vara varm. Skär getosten i tjocka skivor. Lägg dem på brödskivorna, droppa lite honung över och grädda i ugnen i 10–15 minuter, tills osten är gyllene och brödet sprött. Skölj sallatsbladen, låt tomaterna rinna av och skär i skivor, blanda sallad och tomater i en skål.
  3. Vispa ihop senap, honung, olja och vinäger tills det tjocknar. Droppa dressingen över salladen och strö mandlar och rödlök över. Toppa med getostscrostini.

Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

Pizza med fikon, chèvre, karamelliserad rödlök och prosciutto

Lyxig pizza med fikon och chèvre.

Enkel och lyxig ugnsomelett med chèvre

God, festlig och krämig!