Chèvre chaud-sallad på franskt vis

Recept på chèvre chaud-sallad

Betina Hastoft
Chèvre chaud – gratinerad getost på franskt vis! En läcker sallad med med varm chèvre på rostat bröd. Nästan för bra för att vara sann!
28 maj, 2021
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Chèvre chaud-sallad

Salt, lite sött och syrligt, lent och krispigt i underbar förening.

Så gör du chèvre chaud-sallad
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

200 g chèvre
8 skivor baguette
2 tsk flytande honung
1 huvudsallat
1 lollo rosso-sallat
100 g rucola
10 soltorkade tomater i olja dressing
2 tsk dijonsenap
2 tsk honung
1 dl olivolja
2 msk hallonvinäger

Honungsrostade nötter:

35 g mandlar
35 g pinjenötter
2 tsk honung
¼ tsk salt

Till servering:

Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180° varmluft. Blanda mandlar, pinjenötter, honung och salt och fördela på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Baka sprött och gyllene i ugnen i 6–7 minuter. Vänd ett par gånger under tiden.
  2. Låt ugnen vara varm. Skär getosten i tjocka skivor. Lägg dem på brödskivorna, droppa lite honung över och grädda i ugnen i 10–15 minuter, tills osten är gyllene och brödet sprött. Skölj sallatsbladen, låt tomaterna rinna av och skär i skivor, blanda sallad och tomater i en skål.
  3. Vispa ihop senap, honung, olja och vinäger tills det tjocknar. Droppa dressingen över salladen och strö mandlar och rödlök över. Toppa med getostscrostini.

Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft