Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Amerikanska pannkakor

15 mar, 2017
AvRedaktionen
Amerikanska pannkakor.
Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än våra svenska. Servera med färska bär och lönnsirap. Pudra gärna över lite florsocker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

3–4 personer

Tid: 60 minuter

Du behöver:

3 ägg

5 dl mjölk

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 msk strösocker

Gör så här:

Knäck äggen och dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulorna med mjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och mjölkblandningen. Vispa till en jämn smet. Hårdvispa äggvitorna och vänd försiktigt ner i smeten. Låt svälla i en halvtimme. Stek pannkakor på cirka 10–12 cm i diameter på svag värme tills de blir tjocka och luftiga. Servera med färska bär och lönnsirap. Pudra gärna över lite florsocker.

Amerikanska pannkakor. Foto: Shutterstock
Amerikanska pannkakor. Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons