Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor.

Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än våra svenska. Servera med färska bär och lönnsirap. Pudra gärna över lite florsocker.
15 mars, 2017

3–4 personer

Tid: 60 minuter

Du behöver:

3 ägg

5 dl mjölk

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 msk strösocker

Gör så här:

Knäck äggen och dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulorna med mjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och mjölkblandningen. Vispa till en jämn smet. Hårdvispa äggvitorna och vänd försiktigt ner i smeten. Låt svälla i en halvtimme. Stek pannkakor på cirka 10–12 cm i diameter på svag värme tills de blir tjocka och luftiga. Servera med färska bär och lönnsirap. Pudra gärna över lite florsocker.

Amerikanska pannkakor. Foto: Shutterstock

Amerikanska pannkakor. Foto: Shutterstock