Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Amerikanska pannkakor

15 mar, 2017 
AvRedaktionen
Amerikanska pannkakor.
Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än våra svenska. Servera med färska bär och lönnsirap. Pudra gärna över lite florsocker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

3–4 personer

Tid: 60 minuter

Du behöver:

3 ägg

5 dl mjölk

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 msk strösocker

Gör så här:

Knäck äggen och dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulorna med mjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och mjölkblandningen. Vispa till en jämn smet. Hårdvispa äggvitorna och vänd försiktigt ner i smeten. Låt svälla i en halvtimme. Stek pannkakor på cirka 10–12 cm i diameter på svag värme tills de blir tjocka och luftiga. Servera med färska bär och lönnsirap. Pudra gärna över lite florsocker.

Amerikanska pannkakor. Foto: Shutterstock
Amerikanska pannkakor. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons