Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pizza bianco med kronärtskockskräm

05 apr, 2018
AvRedaktionen
Pizza bianco med kronärtskockskräm.
Pizza utan tomatsås är minst lika god som den klassiska varianten, och mycket snyggare. Här med en len kronärtskockskräm i botten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter + 1 timmes jäsning

Topping:

50 g parmesan (riven)

8 små potatisar

1 fänkål, i tunna skivor

1 lök (finhackad)

50 g pinjenötter

Deg:

25 g jäst

2 1/2 dl fingervarmt vatten

1 msk olivolja

salt

6 dl vetemjöl

Kronärtskockskräm:

1 burk kronärtskockshjärtan

3–4 msk olivolja

salt

1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Börja med degen: Smula ner jästen i vattnet. Rör ut med gaffel. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda ihop till en smidig deg. Dela i fyra bitar och låt jäsa under duk i en timme. Skala potatisen. Skär i tunna skivor. Förväll lätt och låt rinna av. Gör krämen: häll av spadet från kronärtskockorna. Mixa hastigt med olivolja, salt och vitlöksklyftan. Sätt ugnen på 275°. Baka ut degbitarna till fyra pizzabottnar. Bred kronärtskockskrämen på. Strö över lite parmesan. Fördela potatis, fänkål, lök och nötter på pizzorna. Baka i ugn i cirka 5 minuter eller till pizzan fått fin färg.

Klicka här för fler recept på pizza bianco >>

Pizza bianco med kronärtskockskräm.
Pizza bianco med kronärtskockskräm.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons