Pizza bianco med kronärtskockskräm

Pizza bianco med kronärtskockskräm.

Pizza utan tomatsås är minst lika god som den klassiska varianten, och mycket snyggare. Här med en len kronärtskockskräm i botten.
05 april, 2018

4 personer

Tid: 15 minuter + 1 timmes jäsning

Topping:

50 g parmesan (riven)

8 små potatisar

1 fänkål, i tunna skivor

1 lök (finhackad)

50 g pinjenötter

Deg:

25 g jäst

2 1/2 dl fingervarmt vatten

1 msk olivolja

salt

6 dl vetemjöl

Kronärtskockskräm:

1 burk kronärtskockshjärtan

3–4 msk olivolja

salt

1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Börja med degen: Smula ner jästen i vattnet. Rör ut med gaffel. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda ihop till en smidig deg. Dela i fyra bitar och låt jäsa under duk i en timme. Skala potatisen. Skär i tunna skivor. Förväll lätt och låt rinna av. Gör krämen: häll av spadet från kronärtskockorna. Mixa hastigt med olivolja, salt och vitlöksklyftan. Sätt ugnen på 275°. Baka ut degbitarna till fyra pizzabottnar. Bred kronärtskockskrämen på. Strö över lite parmesan. Fördela potatis, fänkål, lök och nötter på pizzorna. Baka i ugn i cirka 5 minuter eller till pizzan fått fin färg.

Klicka här för fler recept på pizza bianco >>

Pizza bianco med kronärtskockskräm.

Pizza bianco med kronärtskockskräm.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: