Här är drinkarna som var populärast 2022 – 10 recept

Här är drinkarna som var populärast 2022 – 10 recept

Drack du det alla andra drack under 2022? Aperol spritz fortsätter vi dricka men även nyheter som päronmojito, Pornstar martini och Negroni Sbagliato (with prosecco in it) trendade under året som gått!
15 december, 2022
Det här är skillnaden mellan champagne, cava och prosecco
2:25

Efter reklamen: Det här är skillnaden mellan champagne, cava och prosecco

(2:25)

Slå på ljud

1. Dirty Shirley

Sommarens stora snackis blev Dirty Shirley! En drink som uppstod då barnskådespelaren Shirley Temple bad om en drink utan alkohol. Den alkoholfria drinken består av Ginger ale, limejuice, några droppar grenadine och maraschinokörsbär. Men här blivit "dirty" genom att spetsa den med vodka.

Till recept>>

2. Pornstar martini

Succékombinationen av passionsfrukt, lime, vaniljvodka och champagne är det som utgör en Pornstar martini. "Ren njutning, sexig, rolig och stämningsfull" – så skall kreatören Douglas Ankrah ha beskrivit den frestande drinken.

TILL RECEPT>>

Grapefruit vanilla margarita – den perfekta fördrinken

3. Vit sangria

Här har vi sommarbålen nummer ett! Inte så konstigt med tanke på att den är god och fräsch en varm dag, dessutom är den ju också larvigt enkel att blanda.

TILL RECEPT>>

4. Päronmojito

En varm dag svalkar man sig gärna med en piggelin, eller kanske med en mojito med mycket is? Strunt samma, här är drinken där du får båda i samma glas. En dundersuccé under den varma sommaren 2022.

TILL RECEPT>>

3 drinkar och 3 juicer – med massa frukt och grönt

5. Alkoholfri Piña Colada

Just Piña Colada är en drink som gör sig väldigt bra utan alkohol. Ananasjuicen och kokosgrädden får den att kännas exotisk och det blir nästan som en efterrätt. Ett utmärkt alternativ för alla som hoppar alkoholen!

TILL RECEPT>>

6. Aperol spritz

Ingen lista är komplett utan Aperol spritz! Den bittersöta aperitifen är och förblir en favorit! Mousserande vin, Aperol och soda i ett stort glas med mycket is – hur kan man motstå?

TILL RECEPT>>

3 lyxiga cocktails med rosé

7. Fluffig limoncello sour

Söt, syrlig och saftigt len – det är en riktigt bra limoncello sour som serveras med ett härligt fluff på toppen. En ny favoritdrink för många!

TILL RECEPT>>

8. Fläderdrink med mousserande och mynta

Här är en drink som är uppfriskande, god och fräsch med somriga smaker av fläder, färsk mynta och mousserande.

TILL RECEPT>>

Espresso (gin) tonic – och 4 andra kaffedrinkar med gin

9. Negroni Sbagliato with prosecco in it

House of the Dragon-skådisen Emma D’Arcy berättade om sin favoritcocktail och den virala succén var ett faktum. Negroni Sbagliato ska ha uppkommit av misstag och beskrivs som en fräschare Campari drink som passar utmärkt som fördrink innan maten!

TILL RECEPT>>

10. Rosa latte

Kanske inte en drink drink i klassisk mening men en dryck i alla fall! Den rosa, koffeinfria latten är svår att motstå och var därför ett av våra mest populära dryckesrecept från året som gått!

TILL RECEPT>>