Fluffig limoncello sour
Det blir mer syrup än vad som behövs till drinkarna, spara den till desserter eller smaksätt mineralvatten med den.
4 drinkar
Du behöver:
12 cl gin
8 cl limoncello
6 cl lime- och ingefärssyrup
6 cl citronsaft
4 cl äggvita
Citronskal
Lime- och ingefärssyrup:
100 g färsk ingefära
1 ekologisk lime
2 dl vatten
2 dl socker
Gör så här:
- Börja med syrupen: Skär ingefäran i tunna skivor. Skala och pressa saften ur limen. Koka upp vatten, socker, lime och ingefära i en liten kastrull och låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter, tills det blir till en tunn sirap. Kyl och sila och häll upp på väl rengjord glasflaska, förvara kallt.
- Lägg alla ingredienser i en shaker och skaka i 30 sekunder. Tillsätt is och skaka i ytterligare 10–15 sekunder tills cocktailen har blivit kall. Häll upp cocktailen i ett glas garnera med en liten bit citronskal på kanten.
Foto: Stine Cristiansen, Martin Tanggaard