Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så gör du en alkoholfri variant av drinken Piña Colada

11 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Piña Colada
Visste du att drinken Piña Colada går alldeles utmärkt att göra i en alkoholfri variant? Så här gör du den somriga drinken utan rom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 tips på supergoda alkoholfria drinkarBrand logo
5 tips på supergoda alkoholfria drinkar

Piña Colada är en riktigt klassisk drink som du garanterat druckit under någon semester. Romdrinken bestående av rom, ananasjuice och kokos är nämligen flitigt beställd på ständer världen över.

Så uppfanns Piña Coladan

Piña Coladan tros ha sitt ursprung i Puerto Rico. Men det finns flera olika historier om hur drinken till en början kom till. En av dessa är att en bartender vid namn Ricardo Garcia skapade drinken som en nödlösning.

Han ska ha arbetat på ett hotell som egentligen serverade en välkomstdrink med namnet coco-loco, som bestod av kokossaft, rom och kokosgrädde. Denna serverades i en kokosnöt men en dag strejkade kokosnötsplockarna och Garcias nödlösning blev då att hälla drinken i en ananasfrukt istället.

Annons

Drinken fick då en svag smak av ananas, något som Garcia sedan utvecklade genom att addera hackad ananas och krossad is. Han döpte den sedan till Piña Colada, som betyder hackad ananas på spanska.

Piña Coladan måste däremot inte alltid innehålla alkohol utan funkar lika bra att servera som ett alkoholfritt alternativ.

Så här gör du en alkoholfri Piña Colada

Pina Colada

Du behöver:

3 dl ananasjuice

1 dl kokosgrädde eller kokosmjölk

1 dl saft från lime

Ananas

Is

Gör så här:

  1. Mixa juicen och kokosgrädden med mixer eller skaka i en shaker.
  2. Häll upp i 2 glas.
  3. Fyll på med is och garnera med färsk ananas.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons