Pornstar martini – så gör du drinken

Pornstar martini

Passionsfrukt, lime och vaniljvodka – vilken succékombo. Så här gör du den klassiska drinken Pornstar martini!
07 april, 2022
0:51

Efter reklamen: 10 av världens mest populära drinkar

(0:51)

Slå på ljud

Douglas Ankrah är skaparen bakom den minst sagt populära drinken Pornstar martini. Året var 2002 när drinken hade sin uppkomst på The Townhouse bar i London och den har sedan dess kommit att bli den mest googlade drinken i England. Hur trevligt är det inte att starta kvällen med en fruktig passionsfruktsdrink innehållande både vodka och champagne?

Champagnen eller de mousserande vinet serveras dessutom som en shot vid sidan av drinken som du sedan själv häller i – ett drag som innebär att gästen blir involverad i drinkskapandet. Så roligt!

– På Townhouse blev The Pornstar Martini våran anthem, sa Ankrah i en intervju 2018 till Difford’s Guide när han berättade om drinkens uppkomst.

Namnet då, vart kommer egentligen det ifrån? Från början kallade Douglas Ankrah drinken för Maverick Martini efter en herrklubb i Cape Town, Sydafrika. Men han ändrade sedan namnet på grund av drinkens frestande karaktär då han beskrev sin kreation som "ren njutning, sexig, rolig och stämningsfull".

År 2018 blev Pornstar Martini den mest beställda cocktailen på restauranger, pubar och barer i the UK. Pornstar martini passar dig som gillar passionsfrukt perfekt.

Så gör du Pornstar martini

Du behöver:

  • 5 cl Vaniljvodka

  • 2 cl Passionsfruktlikör

  • 2 cl Limejuice

  • 3 cl Sockerlag

  • 1-2 st Passionsfrukter

  • 4 cl Champagne eller annat mousserande vin

Så gör du:

  1. Gröp ur fruktköttet ur en passionsfrukt.
  2. Häll i allt förutom bubblet i en shaker, tillsätt is och skaka ordentligt.
  3. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med en halv passionsfrukt.
  4. Glöm sedan inte att ställa fram en shot champagne när du serverar.

Det finns ingen direkt regel för hur man dricker bubblet till drinken. Vissa häller som tidigare nämnt shoten rakt i drinken, medan andra föredrar att dricka bubblet och drinken växelvis. Testa dig fram och hitta ditt ultimata sätt att dricka Pornstar martini.

Foto: Unsplash Källa: Folkofolk.se