Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rosa latte – så gör du vårens trendigaste dryck

19 jan, 2022 
AvSara Ericsson
Rosa latte med skummad mjölk.
Vad sägs om en uppiggande kaffe som dessutom är vårigt rosa? Ja, den här drycken är allt vi drömmer om just nu och den är dessutom koffeinfri!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du inte visste om kaffeBrand logo
5 saker du inte visste om kaffe

Kaffetrenderna avlöser varandra, från det traditionella kaffet, till iskaffe och läsk med smak av de bruna kaffebönorna. Det bruna guldet förgyller mångas dagar och det finns även en rad olika drinkar och desserter med kaffe som smaksättning.

För tre år sedan möttes det bästa av två världar i en kopp när semmellatten gjorde dundersuccé och vi förstår varför! Det verkar inte finnas någon hejd på hur många olika varianter av kaffe som går att göra.

Kaffe är världens näst vanligaste handelsvara efter olja. Svenskar dricker näst mest kaffe i världen – 3,5 koppar om dagen. Det är endast finländare som dricker mer enligt SvD.

Annons

Dessutom är Sverige ett splittrat land när det kommer till drycken. Och smakpreferensen skiljer sig beroende på var i landet man bor.

Nackdelar med koffein

Men som med allt annat så är lagom bäst. Koffein är beroendeframkallande och kan ha sidoeffekter som framkallar ångest, skakningar och orolig mage. Dessutom är vi många som kan skriva under på att vi upplever huvudvärk och trötthet om vi inte får i oss den bruna drycken.

Med andra ord är det bra att ha en sund relation till kaffekoppen och inte överkonsumera drycken. Dessutom finns det flera olika (och goda varianter) som är koffeinfria.

koffeinfritt kaffe

Och när vi inte trodde att det kunde lanseras fler nyheter så dök en ny variant av kaffe upp som vi inte visste att vi saknat förens nu. Den rosa latten är inte bara god utan även koffeinfri, fin att titta på (och Instagramvänlig!). Vi hittade den på café Gretas vid hotell Haymarket och nu kan vi inte få nog av drycken.

Så gör du rosa latte

Så gör du rosa latte med skummad mjölk, utan koffein.

Latten kan blandas med vanlig mjölk eller havremjölk. Sistnämnda ger en finare sötma än den vanliga mjölken adderar.

Du behöver:

  • 3 cl Kallpressad rödbetsjuice
  • 3,5 dl Havremjölk eller komjölk
  • 2 cl Honung

Gör så här:

  1. Värm mjölken.
  2. Blanda rödbetsjuice och honung till en jämn blandning i en kopp.
  3. Tillsätt den varma mjölken med försiktighet för att inte förstöra skummet.
  4. Dra en tandpetare igenom det övre lagret av skummet för att skapa hjärtan.

Foto: Renée Tallén

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons