Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så gör du sommarens godaste iskaffedrinkar – med smak av kokos

31 maj, 2021 
Espresso Martini
Sugen på en svalkande iskaffe med tequila eller föredrar du en Espresso martini toppad med kokoschips? Här är tre härliga kaffedrinkar som svalkar strupen och för tankarna till tropiska breddgrader!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du drinken American FloatBrand logo
Så gör du drinken American Float

Vill du uppgradera din bartenderkunskaper? Nu kommer Nespresso med en härlig sommarnyhet: kaffekapsel med smak av kokos – perfekt att ha som bas till somriga iskaffedrinkar. Tropical coconut flavour från Nespresso beskriv ha en "härligt fräsch smak av kokos som balanseras av rostade karamelltoner från latinamerikanska och afrikanska arabicabönor." Låter ljuvligt, eller hur?

Kapslarna kostar 72 kr/10 stycket för Verturo och 52 kr/10 stycken för Orginal.

Iskaffe från Nespresso

Recept: TRE SVALKANDE SOMMARDRINKAR MED KAFFE OCH KOKOS

Espresso martini 2.0

Espresso Martini

Den trendiga drinken i en uppdaterad version!

Annons

Ingredienser

3 cl kall espresso

4 cl kall Nespresso tropical coconut flavour

3 cl kaffelikör, förslagsvis Kahlúa eller Malibu

3 cl vodka

Gör så här:

Häll samtliga ingredienser i en shaker och skaka ordentligt. Kom ihåg att kaffet ska vara helt kallt. Häll upp i martiniglas och toppa med några kokoschips istället för kaffebönor.

Licor 43, kokos edition

Kaffedrink

En svalkande, tropisk dröm!

Ingredienser:

3 cl kall espresso

3 ck kall Nespresso tropical coconut flavour

5 cl Licor 43, orginal kryddlikör

Kokosgrädde (valfritt)

Annons

Isbitar

Gör så här:

Fyll halva glaset med is, häll på likören och fyll därefter på med espresson och kokoskaffet – drinken skiktar sig snyggt (men rör om innan du tar första klunken). Toppa med ett tunt lager kokosgrädde för en extra tropisk smak!

Iskaffe de México

Iskaffe

Iskaffe när den är som bäst!

Ingredienser:

3 cl Tequila

3 cl Licor 43

6 cl kall Nespresso tropical coconut flavour

2 cl sockerlag

Isbitar

Mjölk (vanlig, kokosgrädde, soja- elle mandelmjölk är valfritt)

Gör så här:

Skaka kaffe, licor 43, tequila och sockerlag ordentligt i en shaker. Kom ihåg att kaffet ska vara riktigt kallt! Fyll halva glaset med isbitar och häll upp (sila) innehållet från shakern. Fyll upp resterande del av glaset med valfri mjölk. Vill du föra tankarna till en tropisk strand ersätter du mjölk med kokosgrädde.

Foto: TT och Nespresso

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons