Dirty Shirley är sommarens trenddrink – recept

Dirty Shirley

Sommaren närmar sig med stormsteg och det finns en ny drink som bara måste testas. Säsongens stora snackis är nämligen Dirty Shirley – så här gör du drinken!
18 maj, 2022
0:57

Efter reklamen: 5 Sommardrinkar du inte vill missa

(0:57)

Slå på ljud

Du känner säkerligen till den akoholfria drinken Shirley Temple, som består av ginger ale eller sprite, limejuice, några droppar grenadine och som garneras med ett maraschinokörsbär.

Här är de hetaste rosévinstrenderna i sommar

Dirty Shirley är sommarens drink

Shirley Temple uppfanns i Beverly Hills på 1930-talet efter att barnskådespelaren Shirley Temple bad om att få en drink utan alkohol i.

Men denna gång är det inte den alkoholfria drinken vi ska fokusera på utan sommarens stora snackis är faktiskt en Shirley Temple innehållande alkohol som fått namnet Dirty Shirley.

New York Times har utsett drinken till sommarens drink och vi börjar nu allt mer se den på sociala medier. Så tiden är kommen för att samla vännerna och testa Dirty Shirley!

Drinkar på ELLE-galan 2022 - så gör du Cold Fashioned

Se klippet här!

Så här gör du en Dirty Shirley

Du behöver:

6 cl Vodka

Ginger ale eller sprite

2 teskedar grenadine

Cocktailbär

(Du kan även tillsätta 2 msk limejuice. Testa dig fram och se om du fördrar drinken med eller utan limejuice.)

Gör så här:

  1. Fyll ett glas med is och tillsätt vodkan.
  2. Fyll upp resterande av glaset med sprite/ginger ale.
  3. Tillsätt grenadine.
  4. Garnera med cocktailbär!

Dirty Shirly-trenden på Tiktok

Drinken har som tidigare skrivet blivit populär på sociala medier och på Tiktok har du kanske till och med fått upp någon recept-video i ditt flödet? Det cirkulerar nämligen just nu en hel del videoklipp på Tiktok om visar hur man gör Dirty Shirley.

En bartender vid namn Courtney delade redan i september ett klipp på när hon gör drinken. I skrivande stund har klippet över 6,4 miljoner visningar. Dirty Shirley är helt klart sommarens stora drink-snackis!

Foto: TT