Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Dirty Shirley är sommarens trenddrink – recept

18 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Dirty Shirley
Sommaren närmar sig med stormsteg och det finns en ny drink som bara måste testas. Säsongens stora snackis är nämligen Dirty Shirley – så här gör du drinken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Sommardrinkar du inte vill missaBrand logo
5 Sommardrinkar du inte vill missa

Du känner säkerligen till den akoholfria drinken Shirley Temple, som består av ginger ale eller sprite, limejuice, några droppar grenadine och som garneras med ett maraschinokörsbär.

Dirty Shirley är sommarens drink

Shirley Temple uppfanns i Beverly Hills på 1930-talet efter att barnskådespelaren Shirley Temple bad om att få en drink utan alkohol i.

Men denna gång är det inte den alkoholfria drinken vi ska fokusera på utan sommarens stora snackis är faktiskt en Shirley Temple innehållande alkohol som fått namnet Dirty Shirley.

New York Times har utsett drinken till sommarens drink och vi börjar nu allt mer se den på sociala medier. Så tiden är kommen för att samla vännerna och testa Dirty Shirley!

Så här gör du en Dirty Shirley

Du behöver:

6 cl Vodka

Ginger ale eller sprite

2 teskedar grenadine

Cocktailbär

Annons

(Du kan även tillsätta 2 msk limejuice. Testa dig fram och se om du fördrar drinken med eller utan limejuice.)

Gör så här:

  1. Fyll ett glas med is och tillsätt vodkan.
  2. Fyll upp resterande av glaset med sprite/ginger ale.
  3. Tillsätt grenadine.
  4. Garnera med cocktailbär!

Dirty Shirly-trenden på Tiktok

Drinken har som tidigare skrivet blivit populär på sociala medier och på Tiktok har du kanske till och med fått upp någon recept-video i ditt flödet? Det cirkulerar nämligen just nu en hel del videoklipp på Tiktok om visar hur man gör Dirty Shirley.

En bartender vid namn Courtney delade redan i september ett klipp på när hon gör drinken. I skrivande stund har klippet över 6,4 miljoner visningar. Dirty Shirley är helt klart sommarens stora drink-snackis!

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons