Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Fiskgryta med saffran och 4 andra rätter med saffran

30 nov, 2020 
Recept med saffran
Saffran och julen är en vinnande match. Vi listar 5 underbara rätter med vinterns favoritkrydda!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulleBrand logo
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulle

Vad vore egentligen vintern utan saffran? Den läckra kryddan är starkt förknippad med julens sötsaker, från festliga bakverk till mumsiga efterrätter. Däremot är det lätt att glömma bort att saffran även gör sig lika bra, om inte bättre, i maten. ELLE Mat & Vin tipsar om 5 goda rätter som passar perfekt i vinter. Får det lov att vara krämig saffransrisotto eller smakrik fiskgryta med saffran?

1. Saffransrisotto med lax och citronaioli

Risotto är en läckert krämig maträtt som uppskattas oavsett tid på året. Om du vill göra den lite extra i säsong behöver du bara addera saffran. Testa ELLE-profilen Catarina Königs recept på saffransrisotto med lax och citronaioli för en magiskt god smakupplevelse som dessutom är enkel att förbereda.

Till receptet >>

Recept på saffransrisotto med lax och citronaioli

2. Provencalsk fiskgryta med saffran

Bjud på en smakrik och värmande fiskgryta som är lika god som den är vacker. Denna matiga gryta innehåller torsk, lök, morötter, potatis, fänkål, vitlök, chili, vin, tomater och självklart saffran. Servera med ett gott bröd som med fördel får doppas i den fantastiska grytan.

Annons

Till receptet >>

Recept på provencalsk fiskgryta med saffran

3. Paella med saffran, scampi och musslor

Det är svårt att tipsa om läckra saffransrecept utan att ha med den spanska klassikern paella. Den festliga rätten kommer ursprungligen från Valencia och finns i många olika varianter. Vissa innehåller kyckling och skaldjur, andra adderar även chorizo och så finns det mängder av tolkningar. Om du är skaldjursfantast lär du uppskatta Catarina Königs variant som innehåller scampi och musslor. Mums!

Till receptet >>

Recept på paella med saffran, scampi och musslor

4. Potatis- och purjolökssoppa med saffran

Soppor har mängder av fördelar, som att de är enkla att laga och härligt värmande under årets kyliga månader. Detta recept utgår från den klassiska potatis- och purjolökssoppan men adderar även saffran för en vintrig känsla. Servera med ett par kvistar färsk timjan och hugg in!

Annons

Till receptet >>

Recept på potatis- och purjolökssoppa med saffran

5. Saffransbulgur med tonfisk och selleri

Bjud på läcker saffransbulgur! ELLE-profilen Sandra Beijer tipsar om en lättlagad favorit som du slänger ihop på femton minuter. Toppa med strösslade frön och persilja och ringla över olivolja innan det är dags att hugga in. En garanterad favorit året om!

Till receptet >>

Recept på saffransbulgur med tonfisk och selleri

LÄS MER:

7 magiskt goda efterrätter och bakverk med saffran

3 goda och lyxiga hot shots med smak av julen

Testa Elsa Billgrens magiska saffranssockerbullar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons