Provencalsk fiskgryta med saffran
04 mar, 2018
AvRedaktionen
Satsa på en smakrik fiskgryta med torsk, saffran, vin och tomater. Servera med ett gott bröd som du doppar i grytan.
Annons
Provencalsk fiskgryta med saffran
Den här lättlagade mustiga grytan är en riktig smakexplosion! Passar lika bra till vardag som till fest, suverän mat när man är många runt bordet.
4 portioner
Annons
Tid: 30 min + 15 min förberedelse
Du behöver:
300 gr Gourmetbitar Torsk*
1 msk olivolja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
75 gr potatisar
150 gr morötter
75 gr fänkål
4 dl matlagningsvin
1/2 dl matlagningsgrädde
3 dl grönsaksbuljong
1 (75 g) stor tomat
1 (à 0,5 g) paket saffran
1/2 (15 g) paket persilja
1/2-1 msk hackad chili
Salt och svartpeppar efter smak
Tillbehör:
4 grova skivor gott surdegsbröd
Gör så här:
- Tina torsken.
- Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor och fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.
- Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min. Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
- Smaka av och tillsätt salt och peppar efter egen smak.
* Findus Gourmetbitar av torsk är perfekt skurna bitar av torskrygg och torskfilé. Finns i frysdisken.
Recept och foto: Findus
Annons