Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Provencalsk fiskgryta med saffran

04 mar, 2018
AvRedaktionen
Provencalsk fiskgryta med saffran.
Satsa på en smakrik fiskgryta med torsk, saffran, vin och tomater. Servera med ett gott bröd som du doppar i grytan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Provencalsk fiskgryta med saffran

Den här lättlagade mustiga grytan är en riktig smakexplosion! Passar lika bra till vardag som till fest, suverän mat när man är många runt bordet.

Provencalsk fiskgryta med saffran.
Provencalsk fiskgryta med saffran.

4 portioner

Annons

Tid: 30 min + 15 min förberedelse

Du behöver:

300 gr Gourmetbitar Torsk*
1 msk olivolja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
75 gr potatisar
150 gr morötter
75 gr fänkål
4 dl matlagningsvin
1/2 dl matlagningsgrädde
3 dl grönsaksbuljong
1 (75 g) stor tomat
1 (à 0,5 g) paket saffran
1/2 (15 g) paket persilja
1/2-1 msk hackad chili
Salt och svartpeppar efter smak

Tillbehör:

4 grova skivor gott surdegsbröd

Gör så här:

  1. Tina torsken.
  2. Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor och fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.
  3. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min. Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
  4. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter egen smak.

* Findus Gourmetbitar av torsk är perfekt skurna bitar av torskrygg och torskfilé. Finns i frysdisken.

Recept och foto: Findus

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons