Lyxig säsongsmeny med försmak av vår

Duka upp till en försmak av vår

Späda primörer, krämiga ägg och ljusrosa rabarber. Vi smygstartar våren med friska, fräscha smaker. Här är vårmenyn vi lagar hela säsongen!
04 februari, 2021

Vårens första primörer gör sig bäst i att serveras lätta och fräscha. Piggvar med kålrabbi och bisque blir huvudrätt i denna friska vårmeny, omringad av smårätter som pak choi med mandelkräm, gulbetor med svartkål och ägg med radicchio. Det perfekta avslutet är en modern twist på rabarberpaj där den istället är ugnsbakad och toppad med rostade cashews och frisk mynta. Bjud in, duka upp och njut!

Pak choi med mandelkräm, citronzest och sesamolja

Pak choi behåller sin krispighet även när den steks lätt. Kan ersättas här med sparrisbroccoli eller sparris. Perfekt förrätt eller tillbehör!

till recept>>

Recept på pak choi med mandelkräm, citronzest och sesamolja

Ägg med radicchio och vattenkrasse

Krämigt, syrligt och lite bittert! Supersallad med supersmak, ät som den är eller till ditt favoritprotein!

Till recept>>

Så lagar du ägg med radicchio och vattenkrasse

Gulbetor med svartkål och shiitake

Vego i enlighet med säsongen är vansinnigt gott. Gulbetornas sötma med krispig kål och umami-svamp är en perfekt kombo!

Till recept>>

Recept på gulbetor med svartkål och shiitake

Lyxig piggvar med kålrabbi och bisque

Uppdatera fiskrätten med den här lyxiga rätten! Piggvaren kan självklart bytas ut mot MSC-märkt marulk eller torskrygg.

Till recept>>

Så gör du piggvar med kålrabbi och bisque

Ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta

Om inte än, så snart hittar du rabarber i grönsaksdisken! Årens första späda rabarber är de allra läckraste. Här med knapriga nötter och fräsch mynta!

Till recept>>

Laga enkel ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta

LÄS MER:

Välkomna våren med en härlig helgmeny

Enkla och lyxiga recept att testa i vår

Lyxig plockmat till förrätt, varmrätt & dessert