Gulbetor med svartkål och shiitake

Gulbetor med svartkål, recept

Färsk shiitake är som gjort för att serveras tillsammans med gulbetor. Detta recept kommer garanterat imponera på gästerna!
27 januari, 2021

Gulbetor med svartkål och shiitake

Vego och vansinnigt gott!

4 portioner

Du behöver:

5 gulbetor
4 färska lökar
200 g shiitake
1 knippe svartkål
Olivolja till stekning
Salt

Dressing:

1 ekologisk citron
6 msk olivolja

Gör så här:

  1. Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna och gnugga av skinnet. Skär i klyftor.
  2. Halvera lökarna och ånga dem mjuka i en kastrull med lite vatten under lock i 5–7 minuter. De ska lätt dela sig.
  3. Ansa svamp och kål och skär i mindre bitar. Värm en stekpanna med lite olja i. Stek kål och svamp i 4–5 minuter. Krydda med salt.
  4. Riv skalet från citronen och rör ihop citronzest, -saft och olivolja. Droppa över betorna, lök, svamp och kål och servera.

Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen

LÄS MER: 9 lyxiga vegetariska snittar och tilltugg