Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Gulbetor med svartkål och shiitake

27 jan, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Gulbetor med svartkål, recept
Färsk shiitake är som gjort för att serveras tillsammans med gulbetor. Detta recept kommer garanterat imponera på gästerna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Alla deltagare i Sveriges Mästerkock 2021Brand logo
Alla deltagare i Sveriges Mästerkock 2021

Gulbetor med svartkål och shiitake

Vego och vansinnigt gott!

Recept på gulbetor svartkål och shiitake

4 portioner

Du behöver:

5 gulbetor
4 färska lökar
200 g shiitake
1 knippe svartkål
Olivolja till stekning
Salt

Dressing:

1 ekologisk citron
6 msk olivolja

Gör så här:

  1. Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna och gnugga av skinnet. Skär i klyftor.
  2. Halvera lökarna och ånga dem mjuka i en kastrull med lite vatten under lock i 5–7 minuter. De ska lätt dela sig.
  3. Ansa svamp och kål och skär i mindre bitar. Värm en stekpanna med lite olja i. Stek kål och svamp i 4–5 minuter. Krydda med salt.
  4. Riv skalet från citronen och rör ihop citronzest, -saft och olivolja. Droppa över betorna, lök, svamp och kål och servera.

Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen

LÄS MER: 9 lyxiga vegetariska snittar och tilltugg

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons